28 Kasım 2014 Cuma

Arap Emperyalizminin Sonu Geldi - Islamiyet Arapciliktan Kurtulacak





Araplar, binlerce yildir islamiyete verdikleri zararin bedelini odeyecektir. Maalesef onlarin altin cagi bitti. Artik kotu gunler geliyor. Depremler, bulasici hastaliklar ve savaslar....Binlerce yildir hem Kuran-i Kerim'i hem islamiyeti cikarlarina alet edip, muslumanlari yozlastirdilar. Bilim ve teknolojiye sirt cevirtirdiler. Simdi her ikisini de gelismis ulkelerden parayla satin aliyorlar. Kendi halklarina din emrediyor diye yasakladiklarini parayla baska insanlardan satin aliyorlar.

Bunlar, bilincli olarak islamiyeti, Arap milliyetciligini asilamak icin kullandilar. Arapca dilini  ve kendi gelenek -goreneklerini kutsallastirarak Allah yolundan gitmek isteyenlere; bu kutsalliga inanmayi zorunluluk haline getirdiler. Oyleki musluman olmanin sartlarindan biri neredeyse onlar gibi giyinip, onlar gibi yasamak oldu. Kadinin asagilanmasi, erkek cocuklarinin kiz cocuklarindan ustun tutulmasi, yahudi gelenegi olan carsaf-sac bas ortme, bunlardan hicbirisi islamiyetin geregi degildir ve Hz. Muhammed'in ne esleri ne de kizlari ortunmemistir. Kizlarini da ogullari gibi cani kadar sevmistir. Allah'in esit yarattigi ve sevdigi kullarini disi oldugu icin asagilamamistir. Birini digerine ustun saymamistir. Hatta kendisi o kadar mutevazi bir insandi ki, hicbir zaman peygamber oldugu icin kibirlenmemistir. Hak yememistir. En buyuk korkusu nefis ve hak yemek olmustur. Cevresine de bu konuda hep uyarilarda bulunmustur. Onun soyu Hz.Ali ve Hz.Fatma'nin evliligiyle devam etmistir. Bu soy zamanla degisik bolgelere yayilmistir. Bunlardan bir bolumu Suriye, Iran ve Irak'a dagilmis oradan da Turkiye'nin dogusundan Siirt ve Urfa uzerinden once tum doguya sonra da diger bolgelerimize kadar yayilmistir. Iste bu soyun Malatya - Kerkuk baglantili bolumunden Ataturk'un ailesine ulasiliyor. Ataturk ile ilgili aldigim mesajlardan onun Peygamber soyundan geldigi belirtildi.

Ataturk Turkler'e gonderilen buyuk bir liderdi. Secilmis bir insandi. Ozel hayati, yasam sekli kendisinin tekamuludur. Bizim onu bununla yargilama hakkimiz yoktur. Cunku yargilama sadece yaraticiya mahsustur. Herkesin iyi veya kotu davranislari zaman zaman olmustur. Hepimizin sinavi inis cikislarla doludur. Amac bu arti-eksilerden kazanimlar cikarmaktir. O onemli bir insana donusunce yasam sekli didik didik incelendi. En ufak bir yanlisi onu kotulemek icin kullanildi. Ya biz? Kimsenin bilmedigi bizim kendi hayatlarimiz ve hatalarimiz yok mu?? Ya onlar her ciplakligiyla ortaya sacilsa, yanlislarimiz, hatalarimiz herkesce bilinse, belkide insan icine cikamayacak kadar utaniriz..Kim bilir!

Gecenlerde adamin biri cikmis televizyona Ataturk'u yasam sekliyle yargiliyor, hakaret ediyor. Oysa kendisinin  biri nikahli, biri nikahsiz iki esi; o eslerden cocuklari var. Hepside ayni evde yasiyor. Bu da onun yasam bicimi..bize ters geliyor ama yargilamak bize dusmez. Fakat kendisi ne hikmetse, bu yasami kendisine hak bulurken, bir baskasini ise kendisine ters gelen bir yasam sekliyle yargiliyor. Benim dusunceme gore icinde az bir Allah sevgisi olan insan baskalarini yargilayamaz. Bunun sirk kosmak oldugunu bilir. Kibir, yargilama, asagilama, hak alma ve nefis en buyuk sinavlarimizdir. Siz kendinize ilahi anlamda cok buyuk bir kalip bicerken bir bakarsiniz ki nefsiniz, kibriniz sizi oyle bir asagi itmis ki, cehennem diye bildiginiz yer bile guzel gelir size.

Ataturk, Turkiye'deki islamiyeti Arapcilik'tan kurtarmaya calisti fakat kendine alim diyen zalimler tarafindan yanlis anlasildi. Turklerin giyim- kusamini, gelenek-goreneklerini, yaziyi ve Allah inancini Araplar'ın etkisinden kurtarmak istiyordu. Boylece bilime sirt cevirtirilen islam hem Arapciliktan kurtulacakti, hemde Kuranin akla bilime hitap eden bir kitap oldugu ispatlanacakti. Muslumanlar bilim ve teknolojide buyuk ilerlemeler saglayarak zenginlesecek, guclenecek ve birlik olacaklardi. Bu Ataturk'un en buyuk hayaliydi. Bu hayalini ozel gunluklerinde yazmisti. Gizlenen bu gunlukler bir gun mutlaka ortaya cikacak. Cunku cikisini gordum. O tum muslumanlari; emperyalizmin kolesi haline donusen Arap emperyalizminden ve kukla olmus liderlerinden kurtarmak istiyordu. Bu amaç doğrultusunda  Kurani tercüme ettirdi cunku insanlarin, okudugunu anlamasini istiyordu. Islamiyete milli bir karakter kazandırmaya calisti. Okullarda okutulmasi icin hazirladigi”Cumhuriyet Çocuğuna Din Dersleri” adlı kitabında ”Türklerin milli dini islamdır” ifadesi bu amacını gostermistir.

O donemin kosullarini unutup bugun onun sayesinde geldikleri rahat koltuklarinda ahkam kesenler, onu yargilayanlar, o gun yasiyor olsalardi ilk isleri Ataturk'un yaninda yer almak olurdu. O sartlarda ve bugunku sartlarda ona karsi olanlar her daim hak bilmez nankorlerdir. Hepimizin ustunde onun emegi ve hakki vardir. Ahde vefa icin hakkini 'saygi duyarak' teslim etmemiz gerekir. Bize faydasi dokunan bir cicek, bir damla su, bir  gram toprak icin bile sukrederken, memleketi kurtarmak icin o sartlarda buyuk isler basarmis bir lidere sukretmemek buyuk bir kin, hak bilmezlik, nefs ve kibirdir. Allah affetmez! Buyuk zorluklarla kazanilan bu ulkedeki  insanlar, rahatliga o kadar alistiki gecmisine ihanet ediyorlar. Bu kiymet bilmezlik yuzunden Turkiye'nin basina oyle seyler gelecek ki Ataturk'u mumla arayip gercek degerini ilk defa anlayacak ve hakli bulacaklar. O gunler yaklasiyor. Turkiye'den cikacak yeni bir lider, Ataturk'un hayalini gerceklestirecek ve Islamiyeti Arap emperyalizminden kurtaracak. Peygamberimizin ogrettigi islamiyeti yeniden ogretecek. Tum Turk ulkeleri birlestirecek.

Sevgili iman edenler:
1- Muslumanlik, Arapcilik  demek degildir. Kuran onlara degil tum insanliga gonderildi.
2-Muslumanlik Allah'a iman etmektir. Kula degil.
3-Allah'a ulasmak icin araci kullara ihtiyaciniz yok. Direk kalbinizle iletisime gecin yeter.
4- Iman sadece kalptedir. Kalbimiz Allah'a kodludur, 24 saat O'na zikir  eder. Kalbine ulasmayi, onu duymayi ogren. Sana asla yalan soylemez.
5-Sevmeyi ogren. Yaratilmis her varligi kosulsuz sevmeyi ogren.
6-Muslumanlik Sekilcilik degildir. Uste- basa, kilik kiyafete takilma.
7- Kuran-i Kerim bir ilim ve bilgilendirme kitabidir. Suslu kilif icinde duvara asma. Oku! Okuyarak kalbine as.
8-Beyninde gelisen insan uretimi inanca takilma. Iman ve inanc farklidir. Bunu ayirt etmeyi ogren.
9-Kalp-iman-sevgi, seni Allah'a ulastiracak tek yoldur. Gerisi hep yalan!
10-Dunyaya nicin geldigini hatirla. Sor kendine "ben buraya niye geldim?"

Bugunku Kuran'i Kerim'in ne kadari orijinal?
Kuran'ın ilk orijinali: Küçük taşlar, deri, ağaç parçası, kemik gibi çeşitli nesnelere yazılıydı. Yakıldı.
Kuran'ın ikinci orijinali: Ebubekir döneminde yapılan derleme. Yakıldı.
Kuran'ın üçüncü orijinali: Osman döneminde oluşturulan "yazmalar" kayip.
Kizi Ayse'nin yazmalari ozel diye yakildi.
Yapılan inceleme ve aktarmalarla görülen o ki: Muhammed'in "vahiy katiplerine yazdırdığı" bildirilen "Kuran"ın ne "aynı" ne de "tümü" bugünkü Kuran'da yoktur. Halife Mervan kendi gerekçesini şöyle açıklar; "Onda yazılı olanlar, Osman tarafından yazdırılan Mushaflara geçmiştir. Artık ona gerek kalmamıştır. Yakılıp yok edilmeseydi, zamanla kuşkulara yol açılabilir, ondan alınarak yazılan Mushaflar çevresindeki kuşkuları önlenemeyebilirdi. Bundan korktum, o nedenle yaktırdım."(Kaynak: İb Ebi Davud, Leiden 1937, yay.,s.243-Suphi e's-Salih Mebahis Fi ulûm-il ) ( Alinti)


Sevgiler!
Aasmaestefan@gmail.com




3 yorum:

Sizi tebrik ediyorum.

iranda sizin Bloginiz senzor olmuş okurlarınız var burada hemi de çok, oysa neden senzor oldu?!

Belliki gercekleri ogrenmenizi istememisler ondan senzor olmustur. 😃

Yorum Gönder