18 Eylül 2015 Cuma

Nikola Tesla Yeniden Aramizda




Nikola Tesla, yeniden hayatta. O daha once yarim biraktigi isi tamamlamak icin binlerce kiside bilinc olarak geri geldi. Pleadis yildiz sisteminden gelen Tesla bilinci tasiyanlar bizi bedava elektrik enerjisiyle bulusturacak. Onumuzdeki on yil icinde inanilmaz buluslara ve kesiflere tanik olacagiz. Bu on yillik surede teknoloji ve bilim acisindan yuz yillik bir sicrama yasayacagiz. Bu ilerlemeyi kimse durduramayacak.

Bu ozel donemde gelen sadece Tesla degil, gezegenin tarihinde yer almis, sanat, bilim, astronomi ve muzik alaninda ne kadar onemli isler basarmis degerli insan varsa, onlarin hepsi de burda yeniden aramizdalar. Bu yuz yillik sicramayi saglamak icin. Aslinda bizler, gezegenimizin bu yukselis donemine, onlarla hep beraber taniklik ettigimiz icin cok sansliyiz. Bu donemde gezegende olmak ve yukselise katkida bulunmak; bizim yasli ve en deneyimli ruhlar oldugumuzu gosterir. Bizler, simdiye kadar gelmis gecmis ruhlarin icnindeki en guclu olanlariz. Burda olmayi hak edenleriz. Bunun kiymetini bilmemiz ve uyanisa yardimci olmamiz lazim.

Kimdir Nikola Tesla:
1856-1943 yillari arasinda yasamis bir elektrik muhendisi idi. Ayni zamanda bilim adamiydi ve durugoru yetenegi de vardi.

Annesi ona isigin oglu diyordu. Cunku o, karanlik ve firtinali bir gecede, simseklerin araliksiz caktigi bir zamanda dunyaya gelmisti. Sakaci bir kisiligi varmis. Baslangicta Edison icin calisirken, sonrasinda yolunu ayirarak kendi basina calisiyor. Bir cok insan, Edison'un Tesla'nin projelerini kendininmis gibi sahiplenip yansitmasinin Tesla'yi rahatsiz ettigini ve bu yuzden Edison'un yanindan ayrildigini iddia ediyor. Hatta ampul fikrini ilk bulan Tesla olmasina ragmen, Edison kendisi bulmus gibi duyurup tarihe gecmis. Tesla'nin ayrilmasinin en guclu nedenlerinden biri bu digeri ise, soz verdigi halde yaptigi calismalarinin karsiligini Edison, kendisine odememis.

Tesla yalniz calismaya basladigindan itibaren, Edison ile aralarinda rekabet basliyor ve bu rekabet dusmanliga kadar ilerliyor. Hatta zaman zaman Tesla'nin calisma ofisi geceleri bilinmeyen kisilerce basiliyor ve projelerinin oldugu dokumanlar caliniyor. Bunlarin kimler oldugunu ve kimlerce gonderildigini yazmaya gerek yok sanirim. Bir ara Tesla'nin ofisinde bilinmeyen bir yangin cikar ve tesla yine herseyini kaybeder. Yangin sonrasi, Edison'un Tesla'ya yeni bir laboratuvar vermesi de cok ilginctir!

Akilli Telefon fikri ilk olarak 1901'de Tesla'dan geldi. Bugun hastanelerde kullandigimiz X-ray teknolojisi onun fikriydi. HAARP projesinin beyni olan deprem makinesi ilk Tesla buldu ve Manhattan'daki laboratuvarinda denedi. Philedelphia deneyi ve Rainbow projelerinin fikir babasiydi.
Havada serbestce gezip nakledilen enerjiler, insan yapimis simsek, bilgi-ses ve enerji aktaran kablosuz sistemler, koruyucu elektrik kalkani, uzaktan kumanda sistemi, yer ve mesafe tespiti yapan elektrik dalgalari, su anda radyo, tv, manyetik rezonans goruntuleme ve bilgisayarda kullanilan Tesla bobini de onun fikirlerinden bazilaridir... O calismalarini halkla paylasmak ve onlarin yararina kullanmak istiyordu ama onun bu fikrinden hoslanmayanlar, o projeleri; cok yuksek paralar teklif ederek almak ve gizli calismalarda kullanmak istediler. Tesla buna karsi cikti ve ozellikle bedava elektrik enerjisi saglayacak kablosuz elektrik sisteminin halka ulasmasini istedi. Bu konuda calismlar yapti. Yaptigi calismalari baslangicta destekleyen ve sponsor olan J.P Morgan, daha sonra bu fikrin, kendi elektrik dagitim sirketinin zararina olacagini dusunerek tum destegini geri cekmistir.

Tesla, hayatinin son yillarini parasiz ve borc icinde gecirmis, 7 Ocak 1943'te New York'ta bir otel odasinda, yapayalniz ve olu bulunmustur. Ona ait butun dokumanlara devlet el koymus. Onun projeleri, o oldukten sonra gizli olarak devam ettirilmis ve bugun kullandigimiz bircok teknolojinin sebebi olmustur. Ona cok ama cok borcluyuz. Isigin oglu bir kere daha binlerce Tesla olarak aramizda ve bize ulastirilamayan bedava enerji fikriyle kendini yeniden gosterecek.


Sevgiler!

Aasma


6 yorum:

Neye dayandirarak geri geldi diyorsunuz anlamiyorum. Ve ne kullaniyorsunuz onuda bilmiyorum ama bildigim tek sey su. Nikola Tesla diger tarihteki önemli isim yapmis mucit veya bilim adamlari gibi insan oglunun bir önceki kapanan döneminden kalan kalintilari yada dokumanlari kesif etmis mirascilardir. Nikola Teslanin hayatini incelediginizde kendiside sôyluyor "Ben mucit degil kesifciyim" diyor. Ayrica Hindistana gidip sanskritce dilini ogrenmis. Acaba neden Sanskritce diline bu kadar önem vermis sizce ? Acaba eline gecirdigi dokumanlari anlamak icin mi ? Sanskritce cok gizemli bir dildir ve sadece hindistanin bir bolumunde konusulan bir dil ve tarihte bir cok gizemli veya uzay baglantili konularda bu dil sikca gecer. örnegin Hitlerin vril kizlari hikayesi ve bunun gibi bir cok hikayeler ve hepsi ayni dile baglantili 'sanskritce".Yani tarihte bir cok evreler oldu ve kapandi. Insan oglunun uzayla baglantisi kesinlikle oldu. Eski tarihi biraz kurcaladiginizda eskiden gelismis bir teknoloji var oldugunu goreceksiniz. Iskenderiye kutuphanesinden neler neler talan ettiler ? Su an dunya haritasini ilk cizen piri reis kendiside kitabinda acikliyor ve kristof kolombun bir sahtekar oldugunu ve iskendiriye kutuphanesinden arakladigini ve dunya haritasinida kendiside ayni kutuphaneden eline gectigi dokumanlarla cizdi. Misira ait cok az veri var ve cogu gizli tutuluyor ki Misir piramitleri gokteki hangi yildiza baktigini ve neden o yildiza dogru yapilidigni biraz incelediginizde bunu sizde farkinda olacaksiniz yada biliyorsunuzdur.

Yazdiklariniza aynen katiliyorum. Tesla nin yeniden hayatta olmasi konusu ise vizyon ve kendi kanalimdan aldigim bilgidir.

sizi severek takipteyiz.face sayfaniz varmi?

sizi severek takipteyiz.face sayfaniz varmi?

Yorum Gönder