23 Şubat 2016 Salı

Kadinin Yeniden Dogusu

                         Baslangicta sadece disil enerji vardi. Hersey onunla yaratildi.




Tarih, bize istenildigi kadar gosterildi. Gerisi yok edildi, yakildi veya gizli depolarda saklanildi. Buna ragmen, hala acikta kalan veya sergilenen heykellere bakildiginda binlerce yil once kadinlarin hakimiyetini ve gucunu gosteren binlerce kanit bulunabilir. Misir, Yunan ve Sumer tanricalari en cok goze carpanlardir. Bu kanitlar, bize binlerce yil once kadinlarin guc sahibi oldugu 'Anaerkil' bir kultur yasandigini gosteriyor. Yani erkekler uzerinde guc sahibi olan kadinlar sosyal yapilari ve gucu kontrol ediyorlardi.

Sonra dinlerin gelmesiyle baslayan yeni dongude kadinlarin gucu erkeklere gecmis oldu. Boylece 'Ataerkil' bir kultur basladi. Bu sefer de erkek hakimiyetine dayali sosyal yapilar olustu. Her alanda guc kontrolu onlara gecti. Kadinlarin haklari ellerinden alindi. Tarihe dayali kadin izleri yavas yavas silindi. Binlerce kadin cadi diye diri diri yakildi. Seytan olmakla suclandi. Egitim almasi engellendi ve kapatildi. Adeta tanricaliklarinin intikami alinmis oldu.

Binlerce yillik bu dongu ise bir kac yil once tamamlandi. Simdi tekrar kadinin eski gucunu yeniden kazanma zamani geldi. Bu sefer erkek ustunde bir hakimiyet kazanmak icin degil, esit haklara sahip olmak icin savasiyor. Ve bunu basaracak da. Insan oldugunu ve saygiyi hak ettigini hatirlatacak hepimize.

Son yillarda kadina yonelik siddetin artmasinin sebebi de budur. Eski duzenin carpikligi ve eksiklikleri gunyuzune cikiyor ki bu duzen yikilirken daha iyisi insa edilebilsin. Degisim coktan basladi ama buna karsi savasan bir guc var. O gucle savas bitince kadin yine ait oldugu yere geri donecektir. Esit haklarla dengeli bir kadin erkek statusu ortaya cikacaktir. Kimse kimse uzerinde ustunluk taslayamayacak. Insanlar ne kadin ne erkek olacak. 'Insan' olmayi 'Bir' olmayi ogrenecek.

 Yeni cagi kadinlar ve cocuklar kuracak....Dunyayi onlar kurtaracak.

                                 Ayni Konunun Disil ve Eril Enerji Olarak Aciklamasi



Disil enerji kadinda bulunan enerjidir. Eril enerji erkekte bulunan enerjidir. Yaratilmis her canli eril veya disil enerji bir arda olarak yaratilmistir. Ikisi aslinda 'Bir' olmak icin yaratilmistir. Denge icin. Fakat once disil enerji baskin oldu, sonra eril enerji. Simdi artik ikisininde dengeye oturmasinin zamani geldi. Eril enerji, disil enerjiye gore daha serttir ve egolarin etkisindedir.  Disil enerji ise yumusak, sifaci, sevgi dolu, merhametli ve yaraticidir. Bu yuzden erkekler daha keskin, inatci ve bencil olurlar. Kadinlar ise nazik, kirilgan, korumaci ve yaratici olurlar.

Annelerimizi dusunun. En zor zamanlarda bile yoktan var ederler. Mutfakta hicbirsey yokken, kisa zamanda; yaratici, sevgi dolu ve sifaci gucuyle ne yemekler cikarirlar. Cunku yaratmak onlarin dogasinda vardir. Yavrularini korumak beslemek yaradilisinda vardir. Bitmek tukenmez bir sevgileri vardir. Onlari kirsaniz bile, icten ice hep severler yavrularini. Onlar hep kalpten konusur ve kalpten severler. Bu yuzden anneleri, kadinlari ve kizlarinizi aglatmayin. Kadinlar olmadan birsey yaratamazsiniz. Cogalamazsiniz. Cocuk doguran bir erkek gosterebilir misiniz? Kendisini, erkek oldugu icin kadindan ustun sayan erkekler acaba zeka genlerinin transferinin sadece anneleri tarafindan yapildigini biliyorlar mi? Kendisini doguran ve besleyen, zekasini belirleyen kadina ustunluk taslamak, hor gormek ve zulmetmek zalimliktir. Insanlik disidir.

Eril enerji beynimizin sol tarafini idare eder ve mantikla calisir. Disil enerji ise sag tarafini idare eder ve duygularla calisir. Beynimiz her iki tarafi, bu donem gelen enerjilerle dengede tutmayi ogreniyor. Aralarindaki catisma da bu yuzdendir. Gucun dengelenmesidir. Bu catisma sukunete erdiginde hem eril hemde disil enerji 'Bir' olmayi ogrenecektir. Sevgi, sevkat ve sifa saracaktir her yeri.


Sevgiler!

Aasmaestefan@gmail.com

6 yorum:

İnşAllah. Aralarındaki tek fark güç. Allah savaşı erkeğe farz kıldı. Böylece erkeği 1 kademe üstün yarattık. manası sadece güç bakımından daha üstün yarattık manasındadır. Ancak iman eden kişi için bu üstünlük yahut alçaklık göze çarpmaz çünkü Onlar "Bir" olmuşlardır. Kadınlara zulm etmek değil bir insana yahut bir canlıya zulm etmek çok üzücü bir durum. Yani yaratılmışların en şereflisi olan insan değil mi? En üstün olanı? Ancak zorbalık ve zalimlikleriyle en Aşşagıya düşünlerde onlar değil mi_? Aşşagıların Aşşagısına... Erkeğin kadına şevkat göstermesi sünnettir. Nitekim bizim peygamberimiz çok şevkatliydi. ve bizim Rabbimizde çok şevkatli pek merhametlidir. Eşitlik ve orta yol olmazsa bu savaş elbette bitmez. Ancak her şeyi hakkıyla bilen Allah . Elbette eşitliği saglayacak ve sukuneti getirecektir. Allah daima üstündür , hikmet sahibidir. Emeğinize Sağlık. çok güzel olmus...

bir erkek olarak hep kadinlara bunu anlatmaga calistim.siz olmasaniz hic bir sey olmazdi kadinlar.sizin en iyiniz kadinlariniza iyi davrananlar ve esitligi yapmis olanlardir.

Aasma Hanım kadın erkeğin sırrı gibidir, erkek kadından ayrılır ve yine kadına döner. Erkek, sizinde belirttiğiniz gibi kadında yaratıcının şefkat ve yaratıcı hayat veren sanatını hisseder, algılar. Kadın ise erkekte yaşamın devam ettirilmesini ayakta tutulmasını görür. Kadına zarar veren erkeğimsiler ise kadından korktukları için bunu yaparlar. Kadınların gücünü flash flood denilen sellere benzer, başta küçük bir akıntıdır, göze büyük gelmez, ama sel halini aldımı durdurulması imkânsızdır bütün önüne çıkan bentleri yıkar. Valla bizim ülkeye bakınca da kadınlar öyle eşit haklarda duracak gibi durmuyor. on bilemedik 15 seneye iktidar kadınlarda olacağa benziyor. Ha belki yanılıyorumdur. Ama boşuna denemişler dünyayı erkekler erkekleri de kadınlar yönetir diye. Bizde ise kadınlar direk idareyi alacaklar. Göreceğiz bakalım ne olacak!

Bu ülke cahil ve koltuk-güç-para meraklısı erkeklerden çok çekti, umarım 10-15 sene sonra iktidara gelmesi muhtemel kadınlar da onlar gibi cahil-koltuk-güç ve para meraklısı olmazlar...

Kiymetli bir arkadasimizin e maille gonderdigi yorum. Bu konuyla ilgili oldugu icin buraya ekledim. Gerekli yere ulassin diye.

ANA HAKTIR,SEN BU SIRRA ERDİN Mİ?

küçükken ALLAH beni böyle merhamet üzre yetişdirdi.hem ahlaken hem insanlık adına çok saygı gördüm.adam gibi adam dediler çoğu kimse lakin ana gibi anaç insanlarla büyütüldüğümü de bilselerdi keşke.hem anadolu diyoruz,hemde ana kavramını yok ediyoruz,bu intihardır. ben kendim küçükken kuran öğrenmek için hocalara falan gitmedim.ALLAHın takdiri hep mahallemizdeki büyük ablalar babalarının dükkanlarında veya kendi evlerinde mahallenin küçük çocuklarına ,kız olsun ,erkek olsun,zaten 9,10,11 yaş grubu ne olabilirdiki çocuğuz sonuçta kuran öğretirdi.Hem anne şefkatiyle davranırlardı,hemde kendimizi anakuzusu gibi hissederdik.yani kuran kursları küçük çocuklar için bayanlar bu meseleye baksa ,zaten liseye başladıktan sonra hafız olmak vs.gençler hocalara camilere gidebilirler.yani sonuçta anadolu insanıyız,ana kavramı sadece kendi anamız değil,heryerde ana kavramı teması üzerine yetişmeli çocuklar ki,şefkat,merhamet,ahlak,kadına saygı sevgi üzerine olsun.

insallah insanin emeklerine önem veren,iyiyi kötüyü ayırt etmeyi bilen, kadina Anaya deger veren, cocuklara dogaya ve hayvana onem veren;yeri geldiğindede ceza kesmesini bilen adaletli liderler gelir ulkenin basina. Cunku konuşma,yazma artık icraat ve kararlılığa değerse önem atfediyor.olaylar giderek artıyor.düşünsenize geçen yazıp gönderseydim,şimdi 4,5 kat daha artmış bu kötülükler ,kimin sorumluluğu olurdu,ne ifade ederdiki,kabul edip düzelen mi var,yada uygulayan mı olurdu sanki.Allah kelamını dinlemeyenlerden başka ne beklenirdiki,yada ALLAH ile aldatanlardan...
saygılarla

Yorum Gönder