6 Mayıs 2016 Cuma

Ali'den Geciyoruz. Muhammed'e Erecegiz

Devir Ali devri. Ali'den geciyoruz. Muhammed'e Erecegiz. (Gelen cumle)

Ali'den gecmenin ne oldugunu anlamak icin once peygamberimiz bu konuda neler demis ona bakalim. Bazi kaynaklara gore peygamberimiz cevresindekilere; "Ben ilmin sehriyim, Ali ise kapisidir." veya "Ben hikmet eviyim, Ali de onun kapisidir." demis. Bendeki bilgide ise; Peygamberimiz; "Ben ilimsem, ilmin kapisi da Ali'dir. Bana gelmek icin once Ali'den gecmeniz lazim." demistir. Burda en dikkat etmemiz gereken sey ilme yapilan vurgudur. Ilim; ogrenmek, dogruyu bulmak, 'Ol' kivamina gelmek demektir. Simdiki deyimimizle kollektif bilinc agina erismek, uyanmak ve yukselmek demektir. Muhammed'e ermek ise; ilimden doyuma ulastiktan sonra sevgide bulusmak demektir.

Bu baglamda "Devir Ali devri. Ali'den geciyoruz, Muhammed'e erecegiz" cumlesinde anlatilmak istenen; su anda buyuk uyanis icin yogun bir egitim ogretim doneminde oldugumuzdur. Bilinclerimiz aciliyor, farkindaligimiz artiyor, hem doga hem de bedenimiz uyaniyor. Yogun bir okuma, arastirma, yazma, istegiyle yarisiyoruz. Uyanista olanlar kitap yaziyor, blog aciyor, sifa dagitiyor, web sitesi kuruyor, grup sayfalari aciyor veya seminerler yapiyorlar...muthis bir bilgi paylasimi agi oruyorlar..orumcek gibi..

Yillardir bizden gizlenen ve dikkatimizden kacirilian tum ilimleri tek tek kesfediyoruz. Zamaninda kiymeti bilinmemis tasavvuf ilmini yeniden masaya yatirdik...Hak iadesi.... Bu yogun egitim doneminden gectikten sonra doyuma ulasip sonrasinda gercek ilim deryasinin kapisindan yani Ali'den iceri girecegiz. O kapidan girmek demek uyanisi tamamlayip yukselmek ve Levhi Mahfuza erismek demektir. Sonrasinda yeniden, tipki cocukken oldugu gibi masumiyete ve sevgiye demirlenecegiz. Yani Muhammed'e erecegiz.

Dahada ilerisi....bir ask hikayesi...


 
 
 
 
 
Sevgiler!
 
 
 

9 yorum:

daha da ilerisi bir aşk hikayesi. Nedense bu kısım ilgimi celp etti. sanırım hiç olarak var ettiğimiz bu hayatta her zaman daha fazlası mevcut.

Bu da zorlukları aşmanın en kolay yolu olsa gerek. daha ilerisini keşfetmek. çok daha az fakat daha yoğun bir kuvvet sarf ederek Olmak için gereken her şeye sahip olduğunu bilinmeyene dalarak idrak etmendir. Olmak için her şeyi feda edebilmektir aşk. Aşk ise geçici olmayanı temsil eder. Vazgeçmeyi terk ettiğin zaman aşık olursun ve Maşuka erişmek, Vazgeçmeyerek uğruna mücadele ettiğin şeyin seni terk edemeyecek kadar aşık olmasıdır.

Aliden muhammede geçiyoruz olayını geceden sabaha çıkıyoruz tarzı anlatabilirsin. Evrensle döngüdeki hep o düzen-kaos-daha güzel düzen olan döngüdeki kaos ali iken düzen de muhammet. Ama insanların tekamülü için ikisde gerekli. Ali sol beyin muhammed sağ. Ali eril enerji Muhammed dişi

Fatih bey, bir ask hikayesini cok iyi anlamis ve aciklamissiniz. Agziniza saglik!

Aşk sonsuza kadar yanan bir ateştir, nurunu doğrudan haktan alır. O yüzden aşıklar ölse de aşk baki kalır. ve Aşk ta en güzel esas sahibine verildiğinde yanar. Âlemlerin Rabbi bize ruhundan üflediğinde aşk ateşini tutuşturdu, ve o ateşte insan canı olgunlaştı.O ateş yanmaz ise can nasıl OL'sun?

Aasma Hanım

Çocuk gibi masum ve sevgi ile olacağımıza dikkat çekmişsiniz. Nedir çocuğun özelliği? Tassavufa göre çocuğun Yaratan ile akdi henüz yenidir, nefsi ve dünya onu akdinden henüz uzaklaştırmamıştır, bu nedenle kendisinden kuvvetli olanlar ona boyun eğer, onun yardımına koşarlar. Peki nasıl olacak bizim iş? Eğer Ali gibi bilen olursak Muhammed gibi akdimize sahip çıkarız, Sonsuz hüküm sahibinin izni ile.

Sevgiler Saygılar

Bizimlesin ey ask!..hos geldin sefa geldin...Huuuu ile..

Serhat bunu beğendi :)

Ne kolay bir yaşam iste..nede geçici hayal dünyası için zor ve meşakkat..Ki Dünya sana tokatlarıyla vurduk ça vursun,acısına sükut et hoş karşıla ki bu Allahın gerçeğe açılan yolunun dar kapısıdır.Kapı ne kadar darsa geçen o kadar yürekli o kadar yiğit!O kapıdan geçeni ikrama boğarlar,fakat ne göz görür ne gönül hoşnut olur..İsterki daha zor bir yol olsaydıda,sahibime kavuştuğumda alnım daha ak olaydı..Ben se boynu eğik kaldım.

Yorum Gönder