24 Ekim 2016 Pazartesi

Dinlerin Yaratilisi

"Dinler Karanlik Tarafindan Olusturuldu. Mezhepler gercek degildir" Gelen bu yeni bilgiyi daha once gelen bilgilerle de birlestirip yazdim. Bu yaziya baslamadan once Kuran'la ilgili su gelen bilgiyi de belirteyim  ki yanlis anlasilmalar olmasin." Kuran'daki bilgilerin cogu dogrudur" cumlesini iki yil once almistim mesaj olarak. Cogunun dogru olmasi demek; icinde eklemeler ve insan yapimi degisimler oldugu olasiligini karsimiza cikarir. Tam da burada akil devreye girer ve hangisi dogru, hangisi yanlis...bulmak, bize duser. Kuran'daki bilgiler din olusturmak icin degil aydinlanmak icin gonderilmis bilgilerdir. Bu durumda Kuran bir din kitabi degil bilgi kitabidir.

Dinler, karanlik tarafindan; insanlari dusuk frekansta, uykuda tutup ve kontrol etmek amaciyla yaratilmis. Peygamberler gercekten rehberlik icin gelmisler ve ayni yerden gonderilmisler. Onlar sevgiyle gelen bilgiye kanallik etmisler, sevgiyi ve Bir'ligi ogretmeye calismislar. Hic birisi de yasarken bir din kitabi olusturmamis. Getirdikleri ogretileri din kurmak icin getirdiklerini de soylememis. Ama onlar oldukten sonra malum guc odaklari tarafindan, gelen bilgilerin bir kismi kullanilmis, bir kismi yakilmis yada saklanmis.

Kullandiklari bilgiyi ise kendi amaclarina hizmet edecek sekilde; icine tarih bilgisi serpistirip, bir cok tekrarlara yer verip, korku ve cezalandirmayi da ekleyip din kitaplari diye yaymislar. Sevgi frekansidan gelen bu guzel bilgiler; negatif perdeleme ile karanlik ellerde korku ve kontrol mekanizmasina donusmus. Boylece insanlari; Tanri sevgisini kullanarak kontrol altinda tutmuslar. Zamanla bununla da yetinmeyip, mezhepleri de dine sokmuslar. Boylece yarattiklari farkli dinleri kendi iclerinde de bolerek bir ayristirma baslatilmislar. Hep bolmeye yonelik bir sistem uygulamislar. Parcala, bol ve yonet mekanizmasini burada da ustaca isletip; insanlarin sevgi icinde "Bir" olmalarini engellemisler. Sevgi ve baris odakli olmasi gereken peygamber ogretilerini korku ve siddet salan dinlere donusturmusler. Sonuc..malum..

Islamiyet dahil tum dinler ayni kuresel malum cetenin o zamanki uzantilari tarafindan organize edilmis. Ozellikle islamiyetin din olarak paketlenisi sirasinda buna on ayak olan Araplarin da hem maddi hem manevi bir cok cikari olmus. Arap ekonomisini guclendirmek icin yapilan Hac vazifesinin gercek amaci iyice sorgulanmalidir.. Nefsini bilen Allahi bilir. Nefsini omuzuna alip bin kere Arap'i zengin etmek icin Hacca gitsenizde size bir faydasi yoktur. Muhim olan insan olmaktir. Sizin Hacciniz kalbinizdir. Oraya inin..Aradiginiz tam da oradadir.. (Baska zamanda gelen bilgi)

Karanlik taraf; en cok islamiyeti hedef almis. Aydinlanmanin onune gecmek icin Islamin icine sonradan uydurma hadisler ve peygamber sunneti adi altinda bir suru yalan dolan ve korku tohumlari ekmis. Oyleki kadinlarla erkek iliskisini en ince ayrintisina kadar anlatan Kuran kitabi; ne hikmetse su anda islamiyetin en onemli sartlarindan biri olarak kabul edilen namazin; farz olup olmadigi ve nasil kilinip, hangi dualarla yapilacagi acikca belirtmemis.

Oysa su ayetlerde Kuran'da herseyin acikca tum detaylariyla anlatildigi belirtilmistir:
"Andolsun, biz bu Kur’an’da insanlar için her türlü misali değişik şekillerde açıkladık. Fakat insan tartışmaya her şeyden daha çok düşkündür. (Kehf 54)"

"Ey Muhammed!) Her ümmetin kendi içinden üzerlerine bir şahit göndereceğimiz, seni de onların üzerine bir şahit olarak getireceğimiz günü düşün. Sana bu kitabı; her şey için bir açıklama, doğru yolu gösteren bir rehber, bir rahmet ve müslümanlar için bir müjde olarak indirdik.(Nahl 89)"

O halde neden namaz bilgisi eksiktir? Nasil kilinacagi ve hangi dualarin okunacagini kim belirlemis ve neye gore belirlemistir?..Sorgulayin lutfen..."

Bu kuresel cetenin kurdugu duzenin mukemmel isleyisi sayesinde siradan halk, inanclari uzerinden maddi manevi somurulerek karanliga itilmis ama kendileri ise guclerine guc katmislar, dunyanin en zenginleri olmuslar. Korku ve somuru sistemini kuranlar ise hep ayni aileler..O zamandan gunumuze hersey degismis ama gucun sahipleri hic degismemis. Babadan ogula saltanatlik devam etmis. Son yillarda islama, bir de teroru soktular. Artik bircok dizi veya sinema filminin konusu islam teroru. Bilincler, islam terordur kodlamasiyla yetistiriliyor.

Iste bu kontrol mekanizmasi artik coktu. Korku ile doldurduklari din kitaplari artik uyanan insanlarca sorgulaniyor. Gercekler ile yalanlar tek tek ayrisiyor. Bilincler kendi kendine aciliyor ve sahip olduklari realite ile sistemin sundugu korku realitesi celisiyor. Bu yuzden de insanlar ister istemez ne dogru ne yanlis, arastirip gercege ulasiyorlar. Bu uyanan insanlara, burada ne sunarsaniz sunun..arka planda baska bir gerceklik oldugunu anlamazsaniz kaybedersiniz....Astral yasam gercekligi...

Simdi kullanim suresi dolmus, eski enerjiyle beslenen bu somurucu, curumus sistemi birileri ulkemizde de kurmaya calisiyor. Hem de yeni enerjiyle uyanisa gecmis; ileride Dunya'nin aydinlanma merkezi olacak olan bir ulkede.....

Yeni kapilari eski anahtarla acmaya calisiyorlar....Bir anlayabilseler yeni kapiya yeni anahtar lazim olacagini...Ama nerdeee..kafa eski, anahtar eski, kapi yeni..gir de iceri gorelim...

Gunes bir kere daha Anadolu'dan dogacak. (Baska bir gunde gelen mesajdi.)

Ya isiga aitsiniz ya karanliga...


Sevgiler!

Aasmaestefan@gmail.com

22 yorum:

Teşekkürler Aasma. Çok hassas, çok önemli bir yazı. Vardığın noktaya katılıyorum. Yine de gerçek bir Kur'an-ı Kerim okumak isteyen varsa İsmail Dinçer'in mealini okuyun. Bildiğiniz en modern Kuran ile yanyana koyup okuyun. Şaşıracaksınız. Benim hayatımda dinin bir etkisi yoktur. Onların alışılagelmiş Kuran'ları beni müslüman saymaz. Ama gerçek islamın en çekirdeğinde, özünde yatan şey bende zaten mevcutmuş. Ve işte onu da bu bahsettiğim Kuran'da buldum.

Destek icin tesekkur ederim sevgili Emre Guney. Ismail Dincer in mealini cok duydum. Firsat buldugumda goz atmak isterim. Bu vesile ile sunuda belirteyim bir baska bilgide. Kurana eklendn ayetlerin belli bir bilinc seviyesine gore geldigi ve o bilinc duzeyine gelmeyene kadar aslinda tam olarak manasi anlasilamiyormus.

Bu yazının üzerine şu sözleri söylemek gerek:

Hararet nardadır, sacda değil
Marifet sendedir, tacda değil
Her ne arar isen kendinde ara
Kudüs'te, Mekke'de Hac'ta değil.

(Hace Bektaş Veli)

Musa bey tesekkur ederim! Bu sozler cok sey anlatiyor..Temennimiz, Hak yerini bulsun, akla-kara ayrilsin. Islam gercegi aciga ciksin ve karanlik ellerden kurtulup yeniden isik olsun, aydinlatsin tum dunyayi..ve oyledir..

Ismini vermek istemeyen kiymetli bir beyefendinin yolladigi bilgi:

Yazınız güzel olmuş.İsterseniz bir kaç tane destekleyici kavrami ben ekleyeyim.

1-11:114 -"Gündüzün her iki tarafında ve gecenin saçaklarında (gündüze yakın olan saatlerinde) namaz kıl! Muhakkak ki, iyilik kötülükleri giderir. Bu ise, düşünebilenlere bir öğüttür."Burda dikkat ederseniz namazın kaç vakit olduğunu söylemekte.ve her iki vakitte pinealin aktif olduğu zamandır.
2-Salat:özel ibadet,ibadet veya dua olarak geçer.
3-17:79 - Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur'ân ile teheccüd salat et, Rabbinin seni bir makam-ı mahmuda (şefaat makamına) göndermesi kesindir.
4-Hristiyanlık ve yahudilik kur'anda bir tek bakara suresinde geçer.Oda normalde indiriliş sırasına göre 87.suredir.Buraya kadar tüm surelerde meryem ve israiloğulları diye geçer.Dikkatinizi çekerim!
5-Kur'anı indiriliş sırasına göre okumak lazım.Kur'an indiriliş sırasına göre mekki ve medeni sureler diye ikiye ayrılır.Bir ipucu daha mekki sureler neden kısa ve öğretici ayrıca yemin olsunlar diye geçer.Medeni sureler uzun ve yahudilik,hristiyanlık diye geçer?

Çok şey var ancak şimdilik bu kadar.Ve Şemsin dediği gibi"Kur'anı zahiri okumak vardır.Batıni okumak vardır.Batıninin batinisi okumak vardır.Bir de kelimelerin yetmediği okumaka vardır."

selam:) yazılarınızı yayınlamakta olduğum e-dergiye ekleyebilir miyim?

www.revolutionaryfire.com

kaynak belirtmek kaydiyla yayinlayabilirsiniz . sevinirim. Daha cok kisiye ulasir.

Hicr Suresi 9. Ayet: Kur'an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.

Allah korkusu Allah sevgisinden hep üstündür. Korkudan doğan sevgi zıtlıktan doğan mükemmellik gibidir. Sonsuzluğa uzanan bir "sır" olur. Rahman'ın Sevgisine korkmadan Kavuşanlar deniz üzerine yazı yazan gibi , Korku ile sevgiye kavusanlar ise taştaki damga gibdir. İbadetler Allah'ın Emri'dir. Allah Saltanat sahibi , Hüküm sahibidir. Allah'ı en iyi tanıyanlar Ondan en çok korkan kimselerdir. Bununla beraber onu gerçekten tanıyabilmek ise mümkün değildir.. Kanıt olarak , Biz bu Kuranı bir dağa indirseydik Allah korkusu ile onu baş eğerek parça parça oldugunu görürdün. Bunun anlamı Allahtan gelen kaldıramayacak derecede olan enerji(Nur)sevgidir. dur.Kişi Allahın azabını kaldıramayacagı gibi onun sevg,s,n,de kaldıramaz. Oradaki Kuranın dağa inmesi dağ insanın Alim olan insanın kalbidir. Ona Kur'an gelince Kalbi parça parça olur korkudan tirtir titrer baş eğerek kendinden artık geçer. Hiç olduktan sonra " İnsan " Olur. İnsan Olmak Muhammed olmaktır. Muhammed Aşktır. (Rahmettir) Allah ile konusulması kişinin Musa olması demektir fekat o olmak kişinin ayagının kaymayacagı anlamına gelmez. Az bir damla ile doymak bize yakısmaz . Ahmed olmak Aşk olmak sonsuz bir sevgiye kavusmak ve artık Ayakların sabit kalması gerekir. Her bilenin üzerinde bir bilen muhakkak vardır. Fakat her şeyi en iyi bilen ise Allah'tır. Bir şeyi bilmek başkadır. o şeyi bulup uygulamak başkadır . O şeye tesir edip o şey " olmak " ona bürünmek başkadır. O yüzden Mevlana şöyle demiştir.. Bilmek baska Bulmak Baska Olmak daha baska .. "Ol" mak bize Oldurmak ise ALlah'a mahsustur. Şunu bilmeliyiz ki Allah Allahlıgını kimseye vermez. Ruh Allahtan olmak ile birlikte Ona gidip onda yok olmak için tam iyiliğe tam nura tam enerjiye sonsuzluga kavusmak için bir vesileyi insandır. İnsanı Kamil olmak için Allaha kavusmak şarttır ona kavusmak için ölmek şarttır. Ölmeden önce ölmek ise ölmeden mana ruh aleminde seyri suluk ile Allaha ulaşmak ve onda hiç olmak 2 liğin kalkıp bir olması demektir. Allahuuuu Alemm.. Hak olmak için Haktan olmak gerekir. Haktan yana olmak Muhammedi olmak içindir. sarık cubbe ile haktan olunmayacagı bir gerçek. Maksat Allah olmalı boyutlar değil. Boyutlarda vakit kaybetmek dünyanın oyunlarından birinde sürekli oynamak gibidir. Her şey Muhammedin Nuru ile yaratıldı. Her insanın gayesi adem (insan) olmak . Kul olmaktır. Nuru Muhammed ise -Ademdir yani insanı Kamil bir insandır. Her insanın Muhammed olması maksattır. onun ilerisi olmadıgı helak ettiği gibi ondan geri kalmakta kişiyi helak eder . Selamlar dualar.

Ismini vermek istemeyen bir okuyucunun yorumu

"Onlar kendilerine dini zorlastirdilar biz de onlara yolu zor kildik. Ama yinede iclerinden iman edenleri kurtardik"

Dunya batida idi Nuhtan beri. Karanlikta idi. Haram mescidde. Dusuk boyutta. Simdi galaktik olarak dogulara cikiyoruz. Aksa'ya aydinliga. Haram mescidin kurallari ve Aksa mescidin kurallari karisik anlatildi. Son kitapta semboller o yuzden var. Biliyorsunuz bilgiler geldi size. Geciste canli olarak geciyoruz. Yoksa haram ile aksa arasi gecislerde bilincli canli kalmiyordu.Merak etmeyin bozulmamis Kuran aciga cikacak. Asli hala saklaniyor. Tevratin aslida cikacak. sen ben inaniriz da Isra'dan cikmamis olanlara farketmez yine.
Kurandaki ayetlerin anlamlari ikiye bolunur genelde. Muhkem ile Mutesabih diye. Muhkem kesin hukum iceren demek.Mutesabih ise benzetme iceren demektir. Klasik literaturde benzetme iceren ayetler nispeten azdir. Lakin emin olun Kuran'in yuzde 70'ten fazlasi mutesabihtir. Ancak kasten yorum verilmis alakasiz manalar eklenmistir.
Vakia suresidinde bir ayet meali: Duzgun kiraz agaci. Bu kadar. Cennet tasviri ile alakali guya. Ne alaka, banana cennette duzgun kiraz agaci varsa..komik yani. "Fi sidrim mahdud" cumlesini boyle cevirmisler. Cahil veya hain olduklari icin. Ama asil Fi sidrim mahdud; sidrenin sinirindadirlar demek. Hani miractaki sidre.Ortu demek. Yaratilan ile yaratilmis arasindaki ortu. Yani kaynagin dibi.
"Vefakihetun kesira ayetini"Cok cok kadinlar diye cevirmisler. Kesira cok demek.Fakihetun aslinda bildigin fikih fakih bilmek demek.Anlamak, ilmin bilginin artmasi demek. Dunyada fikih alimi diye bile kullaniliyor ama tutup Kadin es,huri diye anlam vermisler,cevirmisler. Aslinda " Ve fakihetun kesira" : Anlayisleri gorusleri,ilimleri artar demek, cogalir demek. Nasil saptiriyorlar goruyormusunuz?

Budur iste isin ozu..Daha iyi anlamak isteyenlere Cafer Iskenderoglu'nun mealini oneririm.

Vakıa Suresi – Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Türkçe Meali

1. Kıyamet koptuğu zaman,
2. Ki onun oluşunu yalanlayacak hiçbir kimse yoktur
3. O, alçaltıcı, yükselticidir.
4. Yer şiddetle sarsıldığı,
5. Dağlar parçalandığı,
6. Dağılıp toz duman haline geldiği,
7. Ve sizler de üç sınıf olduğunuz zaman,
8. Sağdakiler, ne mutlu o sağdakilere!
9. Soldakiler, ne bahtsızdırlar onlar!
10. (Hayırda) önde olanlar, (ecirde de) öndedirler.
11. İşte bunlar, (Allah'a) en yakın olanlardır,
12. Naîm cennetlerinde .
13. (Onların) çoğu önceki ümmetlerden,
14. Birazı da sonrakilerdendir.
15. Cevherlerle işlenmiş tahtlar üzerindedirler,
16. Onların üzerlerinde karşılıklı olarak oturup yaslanırlar.
17. Çevrelerinde, (hizmet için) ölümsüz gençler dolaşır;
18. Maîn çeşmesinden doldurulmuş testiler, ibrikler ve kadehlerle.
19. Bu şaraptan ne başları ağrıtılır, ne de akılları giderilir.
20. (Onlara) beğendikleri meyveler,
21. Canlarının çektiği kuş etleri,
22. İri gözlü hûriler,
23. Saklı inciler gibi.
24. Yaptıklarına karşılık olarak (verilir).
25. Orada boş bir söz ve günaha sokan bir laf işitmezler.
26. Söylenen, yalnızca "selâm, selâm" dır.
27. Sağdakiler, ne mutlu o sağdakilere!
28. Düzgün kiraz ağacı,
29. Meyveleri salkım salkım dizili muz ağaçları,
30. Uzamış gölgeler,
31. Çağlayarak akan sular,
32. Sayısız meyveler içindedirler;
33. Tükenmeyen ve yasaklanmayan.
34. Ve kabartılmış döşekler üstündedirler.
35. Gerçekten biz hûrileri apayrı biçimde yeni yarattık.
36. Onları, bâkireler kıldık.
37. Eşlerine düşkün ve yaşıt.

VAKIA SURESİNİN GERÇEĞE YAKIN MEALİ

1- İza veka'atilvaki'atu.
(Allah'ın vaat ettiği) olay zuhura geldiğinde.
2- Leyse livak'atiha kazibetun.
Onu kimse yalanlayamaz.
3- Hafıdatun rafi'tun.
(gönüllerden) gizliden (bulunan imanları) yükseltir.
4-İza ruccetil'ardu reccen.
(insan bedeni) sarsılarak zerrelerine ayrılır.
5-Ve bussetilcibalu bessen.
Ve insan bedeni ilk yaratıldığı şekilde açığa çıkar
6-Ve fekanet hebaen munbessen.
(zahir beden) heba olur yok olur ( nurun ala nur olur)
7- Ve kuntum ezvacen selaseten.
Ve üç bedeni yaşamış olursunuz (zahir bedenden ahiret alemine geçiş sürecinde)
8-Feashabulmeymeneti ma ashaulmeymeneti
(Onlar Allah tarafından mükafatlandırılıp) kutsanırlar kutsanmışlık sahibidirler.
9-Ve ashabulmeş'emeti ma ashabulmeş'emeti
Ve onlar nurlandırılıp nur sahibi olurlar.
10-Ves sabikunes sabikune.
Onlar (Allah katında) makamı yüksek olanlardır.
11-Ulaikelmukarrabune.
İşte onlar (dünyadayken) Allaha yaklaşanlardır.
12-Fiy cennatin na'ıymi.
Onlar naim cenetindedirler.
13-Sulletun minel'evveliyne.
Onların çoğu geçmiş ümmetlerden
14-Ve kaliylun minel'ahıriyne.
Bir kısmı sonraki ümmetlerdendir.
15-ala sururin medunetun.
Onlar çok sevinirler
16-Muttekiiyne 'aleyha mutekabiliyne.
Bu ikramlar mütteki kullara (Allahın verdiği) karşılıktır (ikramdır)
17-Yetufu 'aleyhim veldanun muhalledune.
Onlar ebedi çocuklar gibi sevinirler.
18-Biekvabin ve ebariyka ve ke'sin min ma'ıynin.
(Sevinçle dolan)Varlıkları (manevi bedenleri huzurullahta) su gibi dalgalanır
19-La yusadda'une 'anha ve la yunzifune.
(Onların manevi) yapıları ilimlerle dolar.
20-Ve fakihetin mimma yetehayyerune.
Çağrıldıkları ilim onlara malum olur.
21-Ve lahmi tayrin mimma yeştehune.
Sağlam nur bedenleriyle uçarlar
22- Ve hurun 'ıynun.
(ilimde) Noksanlıkları gider
23-Keemsalillu'luilmeknuni.
onlara hiçbir bilgi gizli kalmaz
24-Cezaen bima kanu ya'melune.
Bu onlara (ibadetlerinin karşılığı olarak) verilir
25-La yevme'une fiyha lağven ve la te'siymen.
Orada boş söz duymazlar ( hepsi ilimdir)
26-İlla kıylen selamen selamen.
Onlara selam selam derler
27-Ve ashabulyemiyni ma ashabulyemiyni.
Onlar Allahla ahitleşip ahdine vefa edenlerdir
28-Fiy sidrin mahdudin.
Onlar sidrenin sınırındadırlar (yanındadırlar)
29-Ve talhın mendudin.
Onlar artık günah (kötülük pislik) sahibi olmazlar.
30-Ve zıllin memdudin
Onlar (sidrenin) gölgesinde uzanırlar
31-Ve main meskubin.
Ve görünmeye başlar onlara
32- Ve fakihetin kesiyretin.
Ve anlayışları çoğalır
33-La maktu'atin ve la memnu'atin.
Onlara pahasız ilimlerin yasağı kalkar.
34-Ve furuşin merfu'atin.
Yükseklere terfi ettirilirler
35-İnna enşe'nahunne inşaen.
(Bu aldıkları ilimler sonucu) Onlar katımızda (insan-ı kamil olarak) yeniden yaratılırlar.
36-Fece'alnahunne ebkaren.
Yeni yaratılışları tertemizdir (bakirdir. Günahla lekelenmemiştir.)
37-Uruben etraben.
Yüksek sevinç içinde şad olurlar.
CAFER İSKENDEROĞLU

Astrolojik yorumların güzel ama din konusuna girme çünkü Kuran ın temel üslubunu algıman için ,kitabın geneline ve detaylarına hakim olman gerekir.
22 yıllık Kuran incelememden sonra şunları rahatlıkla söyleyebilirim ki;
1. Kuran kesinlikle insan yapımı değil
2. Tanrı ,hayattaki herşeyle insanı denediği gibi Kuran ayetlerini yoruma açarak ta dener
3. Kuran ın bütün bildirilerin temeli iki prensibe dayanır 1. Barışı esas almak 2. Haksızlık yapılmaması

Kuran a iyi niyetle yaklaşıp,mesai harcarsanız sizi göstere göstere cennete götürür,
Art niyetle yaklaşırsanız siz farkında bile olmadan cehenneme doğru sırtınıza tekmeyi atar.
Tanrının sözlerini hafife almayın :)

olur emredersiniz efendim, siz nasil isterseniz buyurun, ona gore yazalim.

( merhaba..öncelikle şunu belimek isterimki ben ne bir tefsir alimi,nede bir teknoloji uzmanıyım..sizlerle paylaşmak istediğim şey sadece herkesin internette görebileceği,ama çoğu kişinin dikkatinden kaçmış olabilecek bir kaç bilgi parçası)

bilgiğimiz gibi Kuranı Kerime ait sayısız tefsir bulunuyor.ve biraz kafa yormaya başlayınca değişik yorumlardan yola çıkarak günümüzü aydınlatan sonuçlara ulaşmak ta zor olmuyor...

1-) FİL SURESİ 3. ayet...

http://www.kuranmeali.org/105/fil_suresi/3.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

3. sırada görülen TAYRAN kelimesinin anlamında uçan nesneler, uçan varlıklar da kullanılmış..
ve sayfanın devamında bulunan yaklaşık 40 değişik tefsirden 28/30/31/35. sıralardaki açıklamalarda

28 - İlyas Yorulmaz: Onların üzerine uçan guruplar (sürüler) gönderdi.
30 - Muhammed Esed: Üzerlerine kalabalık sürüler halinde uçan varlıklar saldı,
31 - Mustafa İslamoğlu: Onların üzerine katar katar bilinmeyen nitelikte uçan taşıyıcı varlıklar saldı;
35 - Sadık Türkmen: Üzerlerine yoğun bir şekilde uçuşan şeyler gönderdi.
deniliyor...

fakat çoğu tefsir sadece kuş olarak tanımlamış!

2-)EBABİL KUŞU

internetten yaptığım çok basit bir araştırma sonucu bulduklarım...
*İlginç canlılar olması herkez tarafından ilgi çekmiştir. Gök yüzünde çok yükseklerde uçmaları görülme ihtimallerinide azaltmaktadırlar.Tüm ömrünü uçarak geçiriyor ve yalnızca üremek için yere iniyor.

*Bumeranga benzer kanatları kısa ve çatallı bir kuyruk yapısına sahiptirler ana rengi kahverengi olarak bilinen Ebabil gökyüzünde siyah renge bürünmektedir.
Uçarken kanatlarını asla kapatmazlar yuvaları çatıların uzak noktasındadır ve çok hızlı hareket ederler.( resim eklemeyi başaramadım,görseli internette bulmanız mümkündür)


3-) ABD KIYAMET UÇAĞI(yakın geçmişimize ait internetten cok kolay ulaşılacak bir haber)

http://www.sabah.com.tr/dunya/2016/11/22/abdnin-nukleer-kiyamet-ucagi

dikkat edilecek 3 nokta
1) uçağın rengi
2) uzun süre boyunca havadakalabilmesi
3)kanatlarının yapısı ( ebabil kuşunun kanat yapısıyla aynı)

ve final:

4-)B-2 Spirit, nükleer ve konvansiyonel silahlar taşıma kapasiteli, çok rollü, radara yakalanmayan (hayalet/stealth) bombardıman uçağı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman_B-2_Spirit

sayfanın yan tarafındaki uçağın resmiyle ebabil kuşunun resmini gözünüzde canlandırın. resim zaten her şeyi açıklıyor..renk ,görünüş,ve okudugumuzda teknik özellikler!!!!

Guzel noktalara dikkat cekmissiniz tesekkur ederim. Umarim bu noktalar bazilarina sorgulamayi ve arastirmayi ogretir.

İmkan verdiğiniz için ben teşekkür ederim...okyanusta bir damla olabilirse ne mutlu bize.
Sevgiler

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Hz Muhammed'in aracılığıyla yol gösterici olarak inen Kur'an karanlık tarafından tahrif edildi, dinleri karanlık uydurdu ama kimden geldiği belirsiz bu bilgi doğru öyle mi? Size gelen bilgiler karanlıktan geliyor farkında değil misiniz

Sizi 2016 ve 2017 de mail yoluyla rahatsız etmiştim.başka yazdıklarınızı eleştirmiştim kendi düşüncelerim çok doğru geliyordu bana onları yazmıştım.fakat yıllar geçiyor.gerçekten çok algım değişti.Sizi okumaya devam edicem.Şuanlık hala neyin doğru olduğunu kestiremiyorum.Siz bir araştırmacı olarak örneğin bu yazıyı çok beğendim.Hayırlısı nedicem bilemiyorum.ama en azından bilgi veriyorsunuz.bir çok konuda insanların bilgi açlığını gideriyorsunuz teşekkürler

rica ederim, tesekkurler geri donus icin.

Yorum Gönder