18 Mayıs 2017 Perşembe

Dünyada Gerçekten Olağanüstü Bir Şey Oluyor

Bir çoğumuz olağanüstü bir şeylerin gerçekleştiğini pek fark etmedi.
Birkaç ay önce kendimi “standart prosedür” topluluğundan kurtardım, beni sistemin içine hapseden korku zincirlerimi kırdım. O zamandan beri, dünyaya farklı bir perspektiften bakıyorum: Her şey bir değişimden geçiyor ve insanlığın çoğunluğu bundan bihaber.
Dünyada Gerçekten Olağanüstü Bir Şey Oluyor mu?
Dünya neden değişiyor? Bu yazıda beni değişime inandıran 8 nedeni sizlere de göstereceğim. 

  1. Artık Hiç Kimse “İstihdam Modeli” İle Ayakta Kalamıyor
Sınırlarımıza dayandık. Büyük şirketlerde çalışan insanlar işlerine devam etmek istemiyor. Amaç eksikliği içimizdeki umutsuzluk çığlığıymışçasına kapımızı çalıyor.
İnsanlar kurtulmak, her şeyi bırakmak istiyor. Düşünsenize, girişimcilik riski alan, maaşlı izne ayrılan, iş dolayısıyla depresyona giren, tükenmişlik sendromu yaşayan ne kadar çok insan var.
  1. “Girişimcilik Modeli” Değişiyor
Geçtiğimiz birkaç yılda yeni girişimcilerin de patlamasıyla birlikte, binlerce girişimci milyar dolarlık fikirlerini hayata geçirmek için garajlarını ofise çevirdi. Girişimciliğin handikabı bir yatırımcı bulmak ve finanse edilmekti. Fon bulmak, Dünya Kupası veya Süper Kupa kazanmaya eş değerdi.
Hadi finansör buldunuz, ya sonra?
Çalışan konumuna geri döndünüz. Sizinle aynı rüyaya inanmayan, amaçlarınızı paylaşmayan insanların arasına girdiniz ve sonunda her şey yine paraya baktı. Finans işinizin kaptan şoförü haline geldi.
Para kazanma modelleri ve girişimleri sonsuz olduğu için bütün “mükemmel başlangıçlar” patlak vermeye başladı.
İhtiyaç duyulan şey yeni yollar bulmaya çalışmak, iyi insanlar bunu yapmaya çoktan başladı.
  1. İşbirliğinin Yükselişi
Çoğu insan tek başına devam etmenin mantıklı olmadığını anladı ve “herkes kendi işine” çılgınlığından uyandı.
Şimdi durun, arkanıza yaslanın ve düşünün. Yedi milyar insanın aynı gezegende yaşayıp birbirinden ayrı ilerlemesi absürt değil mi? Neden etrafımızdaki binlerce, belki de milyonlarca insana sırtımızı dönelim ki? Bütün bunlar aklıma geldikçe kederleniyorum.
Neyse ki işler değişmeye başladı. Paylaşma ve işbirlikçi ekonomi gibi konseptler uygulanmaya başlandıktan sonra yeni ve şahane bir yola girdik; paylaşım, yardımlaşma ve birliktelik yoluna!
  1. İnternetin Gücünü Nihayet Keşfettik!
İnternet muazzam bir şey ancak onun gücünün farkına henüz varabildik. İnternetle birlikte dünyanın kapıları açıldı, bariyerler düştü. Ayrılıklar sona erip beraberlik başladı, iş birliği ve yardım yayılmaya başladı.
Bazı uluslar internet aracılığıyla devrimler yaptı, Arap Baharı’na hepimiz şahit olduk. Burada, Brezilya’da da, bu harika aracı daha iyi bir şekilde kullanmaya yeni başlıyoruz.
İnternet kitleleri kontrolü altına alıyor. Büyük medya grupları bilgi kaynağı sunmak yerine kendi mesajları ve kaygıları doğrultusunda haberler sunuyor. Onların istediği kadarını okuyabiliyor, uygun gördükleri kadarını izleyebiliyoruz. İstediğimiz bilgiye ulaşmak, neye inanacağımızı ve neyi destekleyeceğimizi seçmek kendi sorumluluğumuzda. Artık bizler birer kaşifiz.
İnternet sessizliğin sesi oldu, anonimi bilinir kıldı. Artık dünya birlikte ve bu, sistemi yıkmaya  yetebilir!
      5.Aşırı Tüketimin Düşüşü
Uzun bir süreç boyunca, tükettikçe tüketmek için manipüle edildik. Her yeni ürünü, son model arabayı, son sürüm iPhone’u, en iyi markaları ve bir sürü kıyafeti, onlarca ayakkabıyı, hep daha çoğunu, ihtiyacımızın ve karşılayabileceğimizin çok daha fazlasını almak için birbirimizle yarıştık.
Bazı insanlar, çoğunluğa karşın daha az tüketimin, daha yavaş bir yaşamın ve daha az yemenin kendimizi ve çevremizi toparlamaya yardımcı olduğunu gördü. Artık çok daha fazla insan araba kullanımını azaltmaya, kıyafet değiş tokuşuna, fazla harcamaları kısmaya, evlerini arabalarını ve ofislerini paylaşmaya gönüllü.
İhtiyacımız olduğu iddia edilen şeylerin çoğuna ihtiyacımız yok! Bu yeni tüketim bilinci, aşırı tüketimin ve bunu pompalayan bir sürü büyük şirketin sonunu getirebilir.
       6.Sağlıklı ve Organik Yemek
İyi tadan her şeyi yiyebilecek olmamız tam bir çılgınlık!
Şirketlerin gıda kaynaklarımızı zehirlemesiyle hiç ilgilenmedik! Buna karşı duracak hiçbir adım atmadık!
Ancak sonra, bazı insanlar uyanmaya, organik ve sağlıklı gıdanın değerinin farkına varmaya başladı.
Gıdanın ekonomi ve çalışmakla ne alakası var diyebilirsiniz. Çok alakası var!
Yemek üretimi insanlığın en temel esaslarından biri. Eğer zihniyetimizi, yemek ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirebilirsek şirketler yeni pazarın ihtiyaçlarını cevaplamak ve buna adapte olmak zorunda kalır.
Küçük üreticiler ve çiftçiler üretim zincirine dahil olmaya başladı. Hatta insanlar artık evlerinde bitki ve tohum yetiştiriyor.
  1. Maneviyatın Uyanışı
Kaç arkadaşınız yoga yapıyor? Peki ya meditasyon? Şimdi tekrar düşünün, bundan on yıl öncesine kadar bunları yapan kaç insan biliyordunuz?
Maneviyat bize uzun bir süre boyunca eksantrik, değişik, mistik gibi tanımları çağrıştırdı.
Neyse ki artık bu da değişiyor. Bugünlerde sadece mantık ve akılcılıkla düşünmenin sonu geldi ve her şeyi akılcılıkla anlayamayacağımızı fark ettik. Artık başka şeyler de oluyor ve eminim ki bunları da anlamak istiyorsunuz.
Yaşam nasıl sürer, ölümden sonra ne olur, hakkında bu kadar konuşulan “enerji” nedir, kuantum fiziği nasıl çalışır, düşünceler nasıl somutlaştırılır, rastlantı ve eş zamanlılık nedir, neden meditasyon yapılır, alternatif tıp işe yarar mı gibi onlarca soruya siz de cevap arıyorsunuz!
Şirketlerin dahi kendi çalışanlarına meditasyon hizmeti sunduğunu, okulların da gençlere meditasyon teknikleri öğrettiğini hiç düşündünüz mü?
  1. Yeni Trend: Okulsuz Eğitim!
Bu eğitim modelini kim oluşturdu? Almak zorunda olduğumuz dersleri, Tarih derslerinde neyi ne kadar öğreneceğimizi kim seçti? Neden bize diğer eski medeniyetler hakkındaki gerçekleri öğretmediler?
Çocuklar belirlenmiş yüzlerce kurala neden uymalı? Neden her şeyi sessizce takip etmek zorundalar? Çocuklar neden üniforma giymeli? Peki öğrenip öğrenmediğinizi ölçecek bir teste ne dersiniz?
Sistemin takipçilerini sürekli kılan ve çoğaltan bir model geliştirdik. Üretken insanlardan sıradan insanlara dönüştük.
İyi ki tüm bunlar üzerinde düşünen, çalışan ve okulsuz eğitim, evde eğitim gibi kavramlar üreten insanlar var.
Belki de bunları daha önce hiç düşünmediniz ve hatta şu an şok içindesiniz. Ancak farkında olmasanız dahi, size olanları anlatıyorum!
Artık insanlar büyük bir uyanışın içinde ve baskılanmış toplumsal kalıpları reddediyor.
Bütün bu yenilik hareketlerine bakın ve bize normal olduğu ezberletilen her şeyin aslında normalden çok uzak olma ihtimalini düşünün. Çünkü öyle!

İşte size bahsettiğim olağanüstü gelişme!

Yazının Orijinal Linki

Asagidaki Linkten alinti yapilmistir.
http://www.kolektif-kozmos.com/2016/12/11/dunyada-olaganustu-bir-sey-var-ve-muhtemelen-henuz-bunu-fark-etmediniz/



3 yorum:

Evet..ve oyleyiz de..Sabirla ve sevgiyle dogumu izliyoruz..🙏💕💐💕💕

Tesekkurler 🙏🙏💐❤️💕💕

Yorum Gönder