13 Aralık 2016 Salı

Karanlik Taraflarimiz Yuzeye Cikiyor - Ariniyoruz


Zor bir donemden geciyoruz. Isigin artmasiyla birlikte, icimizdeki karanlik tarafimizla daha da yuzlesmeye basladik. Hem birey olarak hem ulke olarak hem de dunya olarak. Bu yuzden yasadigimiz kotu olaylar artti. Karanlik, cokuse giderken, dahada azginlasip, kirip dokuyor. Sistemde buyuk kirilmalar, kopmalar, yozlasmalar basladi. Bu kole duzenini kuranlar, once kendi iclerinde bolunecekler sonra da birbirini yok edecekler.

 Eger neler oldugunu anlamazsak bu donemin altindan kalkmak zor olabilir. Su an, eskiye ait kotu olan ne varsa aciga cikip kendini gosteriyor ve donuserek yerini yeniye birakiyor. Hali altina supurulmus konular, rafa kaldirilmis sorunlar, gereksiz bilincalti copleri, hastalikli fikirler, sapikliklar, Osmanlicilik modasi, kadina, hayvana, cocuga siddet ve taciz..hepsi donusum icin yuzeye cikan karanlik taraflarimizdir. Hepimizin sorunudur.


Su an butun dunyada olan budur. Karmik temizlenme....

Yarim kalmis islerin tamamlanmasi, kanayan yaralarimizin iyilestirilmesi, cozumlenmemis sorunlarin yeniden karsimiza cikarak kendini gostermesi.. Kisaca icimizdeki ve disimizdaki karanligin isiga donusumudur bu olanlar. Biraz zaman alacak ve sifalanma boyunca bizi acitmaya da devam edecek. Dayanikli ve sabirli olmaliyiz. Bu yuzeye cikan karanlik taraflarimizi sifalayip bag kesmeliyiz. Temizledikce, en alttan serbest kalan daha eski anilarimiz, acilarimiz, karmalarimiz yuzeye cikacaktir. Onlari da gorup, sifalayip kurtulmak gerekir. Ozellikle dolunay zamanlari arinmak ve salivermek icin cok uygun zamanlardir. Kacirmayalim.


2017'ye girmeden hem bireysel olarak hem de toplum olarak; sifalanmali ve arinmaliyiz. Eger 2017'ye kalirsa; o yeni donemin yuksek frekansli enerjileri eskiye ait kalan ne varsa savurur bir o yana bir bu yana. Kendimizi bir anda oyle bir kaosun icinde buluruz ki felegimiz sasar. Cunku atmamiz gereken gereksiz yuklerimizi atmamis oluruz. Bu yuzden yeni doneme tasidigimiz eski ve gereksiz ne varsa tek tek kendini bize yeniden gosterir. Yeter artik beni de sifalandir ve sali ver artik der. Eski yeni arasinda hapsolmak istemiyorsak hemen arinmaya baslayalim.

Bireysel Arinma Surecindeki Kopuslar, Bitisler:

Bizler, kurulu duzenlerimize bagimliliktan dolayi, bazen kotu bir ortam icinde olsak bile, bogulsak bile, mutsuz olsak bile o alandan cikmaya cesaret edemeyebiliriz. Bir kisir dongude travmalar icinde, ayni seyleri tekrar tekrar yasariz. Oyle bir alisiriz ki mutsuzluga ve bu travmalara, onlarin yasamimizdan cikmasi bizi bosluga iter kendimizi eksik hissederiz. Bu yuzden cesur davranip o kisir donguden cikip ruhumuzu ozgurlestirmek istemeyiz.

Ama eger uyanmaktaysaniz, uyanisa adim atmissaniz ve alaninizdakiler sizden frekans olarak geri ise mecburen birbirinizden koparsiniz. Ister kabul edin ister etmeyin. Enerji, enerjiyi cekeceginden; size uygun olmayanlarla ipler kopar bir sekilde.. Onlar kendi gibilerle siz de kendi gibilerinizle bulusursunuz. Bunu durdurmazsiniz, engel olamazsiniz..Ilahi plan boyle isler.


Bu yuzden bazen biz gerektiginde gerekli cesur adimlari atmadigimiz icin, ilahi sistem, karsimizdakileri kullanir ve onlar bizimle sak diye keser ipini. Iste o zaman ortada kalmis bir cocuk gibi yalniz ve terkedilmis hissedebiliriz ama aslinda  ne kadar guclu oldugumuzu ve ozgurlesmemiz gerektiginin, anlamamiz icin gereklidir bu tur seyler. Biz bitiremedigimiz icin, ilahi planla bitmis olur. Bu yuzden hayatimizdan kopan hersey icin asla uzulmeyelim, isyan etmeyelim. O ana fazla bagli kalmayalim, birakalim gitsinler. Yasamimiza kattiklari icin tesekkur edip sali verelim.

Uzuntuler, kopuslar, kaybedisler yemekteki baharatlardir. Yemege tad katarlar. Mutluluklar ise; yemekten sonraki tatlilardir. Tatli yemekten sonra iyi gelir. Ac karnina yenirse mideye oturur.  :)


Hayatinizdaki kisilerin, mal, mulk, ev, araba ve paranin sizden kopma vakti gelmisse, varsin kopsun. Serbest birakin, kabule gecin ki onlardan bosalan alani dolduracak olanlar daha cabuk gelsin. Yasanan hersey bizim egitimimiz icin gerekliydi, yasandi, bitti. Bunu ne kadar cabuk kabul edersek o kadar cabuk yenisine kavusuruz. Biz buraya yiyip icip, cocuk yapip, ev, araba, para, elbise sahibi olup egolarimiza yenik dusmek icin gelmedik. Bizim ilahi bir gorevimiz var: Buyuk ruha hizmet etmek. O bizimle nefes alir, bizimle deneyim yasar. Bizde misafirdir. Kuranda bahsedilen "Allaha kulluk etmek" le kastedilen de budur aslinda. Nefs terbiyesi diye anlatilan ise; egolardan kurtulustur.


Elbette herkes ister ki hayati; gulluk gulistanlik olsun para, mal mulk icinde yasasin. Ama o zaman kisir bir dongude ogrenemedigin dersler icin binlerce defa gelir gidersin dunyaya ..Evrimlesmen uzar ve gitmen gereken yolu uzatmis olursun. Yuvadan uzakta..Yapayalniz..Kim ister ki?

Bu yuzden, fazla yuklerinizi atin, kurtulun, sadelesin, ozgurlesin ki kanatlanip ucabilesiniz..Aksi halde tasidiginiz yukler, ayaklariniza dolanan ipler, sizi ucmaktan ali koyar.


Mevlana ne de guzel soylemis:

Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin.

Sevgiler!

Aasmaestefan


0 yorum:

Yorum Gönder