22 Ocak 2019 Salı

Evcil Hayvanlarimiz Olduklerinde Nereye Giderler?

Arkadasimin hayvanlarla ilgili hazirladigi guzel bir yaziyi okuyucularimla paylasmak istedim.
Yazinin orijinal linki:

https://gulunseyirdefteri.blogspot.com/2019/01/sevgili-dostlar-bu-konu-benim-uzun-bir_71.html


Sevgili Dostlar
Bu konu benim uzun bir suredir uzerinde calistigim ve ilgi alanima giren ve ruhsal olarak yonlendirildigim konulardan biridir. Hayvanlara ve dogaya olan sevgimden dolayi artik bir seyler yapmam geektigime inandigim zamanlarda eszamanli olarak karsima cikan sevgili Mary Getten’ den hayvanlarla ve doga ile telapatik yolla iletisim kurma dersleri aldim. Benim onlara olan sevgim benim yillar once  vejeteryan olmama sebep olmustu ama en cok da onlarla iletisime gectikten sonra onlarin dunyasini tanidiktan sonra sevdigimi soyledigim tum bu canlilarin etini yiyerek devam edemeyecegimi anladim. Bu yazinin vejeteryanlikla bir ilgisi yoktur ben sadece kendi deneyimimi de buraya eklemek istedim…

Bu yaziyi  Joanne Sacred Scribes in web sitesinden sizler icin cevirdim. Benim halihazirda bildigim bu konuyu sizinle de paylasmak icin yonlerdirme aldim diyelim...
Umarin hepinizin gonlune isik olur. Hayvan dostlarimiza oldukten sonra ne oldugunu ve onlarin ruhsal dunyasini merak ediyorsaniz okumaya devam edin...

Olduklerinde evcil hayvanlarimiza ne olur?

Birçok insan öldüğünde evcil hayvanlarımıza ne oldugunu merak eder. Tıpkı insanlar gibi, evcil hayvanlarımızın ruhları da “ölmez”. fiziksel” ölümlerini takiben ruhları genellikle bizimle birlikte kalır ve ruhları bize hayatta oldukları zamanki gibi aynı arkadaşlığı, yoldasligi ve sevgiyi sağlamaya devam eder. Bizler genellikle onlarin varlıklarını bilinçli olarak algılayamayız ama ruhsal seviyede ölen kedi, köpek, kuş vb. cevremizde olduklarini sezgisel olarak biliriz.

Peki öldüklerinde evcil hayvanlarımıza ne olur ?
Hayvanlar bu dunyadan fiziken ayrilip diger tarafa gectiklerinde canlı ve iyi durumdadirlar.Yeryüzünde var olan tüm hayvanlar, "Ruhsal boyutta da varolurlar. Orada  korku ya da saldırganlık olmadan  uygun sekilde beslenerek ve saf, masum manevi varlıklar olarak saygı görürler. Hayvanlar diger tarafa gectiklerinde ki bunlarin icine geçmiş yaşamlarımızın hepsinde sahip olduğumuz tum evcil hayvanlar da dahildir. Yaşamları boyunca bize gosterdikleri aynı saf, kararlı koşulsuz sevgi ve sadakat ile bizi izlerler.

Çoğumuz evcil hayvanımızın tuylerinin kokusunu veya yumuşaklığını veya kendine özgü sesini ve kişiliğini hatırlayabiliriz. Bir hayvanın ölümünden sonra birçok insan, kısacık bile olsa, evcil hayvanlarını görebildiklerini, duyabildiklerini veya hissedebildiklerine ikna olmuş durumdadir. Bir odaya girdiginizde  hic birisinin köşede durduğunu veya belirli bir sandalyede oturduğunu hissettiniz mi? Donup bakiyorsunuz, hissediyorsunuz  ama orada kimse yok mu?

Bazen evcil hayvaniniz hayattayken, bir odanın bir köşesine dikkatlice bakabilir ve arkadaşlarının, yanından geçenlerin varlığını hissettiklerini belirtmek icin kuyruklarını sallayabilir veya hirilti gibi bir ses cikarabilirler. Kişisel notum; ( joanne ) yıllar boyunca evcil hayvanlarımın bir kısmı tarafından ziyaret edildim ve etrafimda olduklarinda bir sevgi ve barış hissi duydum. Ben hala sık sık bahçemin etrafında ve evin içinde beyaz kedim “Mange” inin hayattayken en sevdigi koselerde durdugunu hissederim. Yıllar önce sahip olduğum genç bir Jack Russell terrier olan 'Daisy', de zaman zaman beni ziyarete geliyor.

Bir hayvan öldüğü zaman, hala temas kurabilir. Fiziksel bedenleri ölmüş olsa bile, ruhları hala canlı ve iyidir. Evcil hayvanlarimiz öldükten sonra, sık sık insanlarıyla yani sahipleriyle olan fiziksel temasları, sarılmaları, sıcaklıklarını, sevgilerini ve yakınlıklarını özlerler. Ayrıca  insan / sahibinin kayıplarindan dolayı kederlendigini ve üzüldüğünü gördüklerinde onlarda oldukça üzülebilirler. Sahibleri onları duyamadigi veya göremediği için herhangi bir sekilde onlari rahatlatmanın bir yolu olmadığını bilirler.
Bazı evcil hayvanlar bu hayattan ayrildiktan sonra tekrar bedenlenip yeni bir enkarnasyona başlarlar. Bunu yaptıklarında, bu yeni bedenden ve içerdiği her şeyden etkilenirler. Açlık ve alışkanlıklar, artan duyumları ve içgüdüleri, uyku halleri, “yeni” olmaları, yeniden genç olmaları ve yeni sahiplerinin kişilikleri. Farklı bir adla adlandırılırlar, yeni kokularla, yeni  insanlarla ve her şekilde yeni bir yaşamla yeni bir evde yaşamaya baslarlar.
Yeni bir hayata gecmelerine rağmen, iletişim kurabilen ruhları olduğu için her zaman erişilebilir durumdadirlar.

Peki öldüklerinde evcil hayvanlarımıza ne oluyor ve nereye gidiyorlar?
Bedenler  (veya enkarnasyonlar) arasında olabilirler, bir kaya veya ağacın yanında takılabilirler veya en sevdikleri sandalyede tembellik edebilirler. Yeni bedenleri ve yeni yaşamları olabilir. Komşunuzun yeni kedi yavrusu ya da Afrika'daki yeni doğmuş bir aslan olabilirler ya da aileye tanıttığınız yeni köpek yavrusu ya da kedi yavrusu bile olabilirler. Hatta “cennette” sıkısmıs sahibinin “Diğer Taraf” a ya da “Gökkuşağı Köprüsü” ne gelişini bekliyor olabilirler.

Gökkuşağı Köprüsü ( rainbow bridge )
Cennetin sadece bu tarafı Gökkuşağı Köprüsü denilen bir yer.

Burada özellikle birine yakın olan bir hayvan öldüğünde, bu evcil hayvan Gökkuşağı Köprüsü'ne gider. Tüm bu özel arkadaşlarımız için birlikte koşup oynayabilecekleri çayırlar ve tepeler, bol miktarda yiyecek, su ve güneş ışığınin oldugu sicak ve rahat bir ortam vardir .
Hasta ve yaşlı olan tüm hayvanlar sağlığa ve zindeliğe kavusurlar. Zarar görmüş ya da sakat kalmış olanlar, tıpkı geçmiş zaman ve hayallerimizde onları hatırladığımız gibi, tekrar bütün ve güçlü hale getirilirler.

Hayvanlar, küçük bir ayrinti disinda cok mutludurlar. Bu ayrinti ise; her biri geride bırakmak zorunda olduklari icin kendileri icin çok özel olan birisini özlerler. Hepsi birlikte koşarken ve oynarken , bir anda durup uzak bir mesafeye bakarlar. Gozleri parlar, vücudu kasitli ve istekli bir sekilde titremeye başlar. Birdenbire gruptan ayrilmaya başlar, yeşil çimlerin üzerinden uçar, bacakları onu daha hızlı ve daha hızlı taşımaya baslar. Iyi tesbit!! O  özel arkadaşınız ile nihayet o koprude bulusursunuz ve bir daha asla ayrılmayacaksınız. Mutlu öpücükler yüzünüze yağar; elleriniz yine sevgi ile onlarin kafasini oksar ve bir kez daha evcil hayvanınızın güven veren gözlerine bakarsiniz. Cok uzun zamandır hayatınızdan çıkmis olmasina ragmen hiçbir zaman kalbinizden çıkmayan o dost...
Sonra Gökkuşağı Köprüsü'nü birlikte geçersiniz…
“Gökkuşağı Köprüsü” kavramı, evcil hayvanlarla insanlar arasındaki sonsuz sevgi bağını ifade etmenin bir yolu, araştırma, sezgiler ve kişisel deneyimlerle, öldüklerinde evcil hayvanlarımıza ne olduğunu bilebiliriz.


Kaynak   : Joanne Sacred Scribes
Ceviri      : gulunseyirdefteri

1 yorum:

Merak ettigim bir konuydu onlarda bizler gibi ruhlardan olustugundan onay alabildigim emin oldugum bir yaziyi okumak zevkti

Yorum Gönder