24 Ekim 2014 Cuma

Hayatimizin Amaci-Nefs Terbiyesi




Nefs-Ego Kontrolu

Hepimizin iyi kotu deneyimleri var. Bu dunya bizim icin bir okul gibidir, buraya  ogrenmek ve ruhumuzu gelistirmek icin geldik. Dusuk enerjili bu dunya uzerinde kendimizi daha yuksek enerjili diger boyutlara hazirlamak icin geldik. Bu yuzden yasadiginiz  kotu olaylar icin; yaraticiyi, kendinizi veya baskalarini suclamayin. Cunku o anda cok kotu gibi olan o deneyim size ilerde cok sey ogretecektir. Hata yaptiginizda kotu hissetmeyin, o hatanin size kazandiracaklarina odaklanin. Kotuyu gormeden iyinin kiymetini anlayamazsiniz. Asla isyan etmeyin. Zorluklar karsisinda bir adim geri atip, bekleyin. Bir sure sonra size korkunc gorunen o zorlugun, size siradan bir olay gibi geldigini farkedeceksiniz. Sizler engelleri gozunuzde buyutup onlarla savastikca, enerji kaybedersiniz ve yenemezsiniz. Ne zamanki vazgecip, onemsemezseniz; ortada engel diye birsey kalmaz. Siz cok istediginiz icin zorluk haline geliyor. Istemediginiz sey engel haline donusmez zaten. 'Nefs' haline donusen her seyi kaybedersiniz. Ondan aci cekersiniz. Cunku onu cok istiyorsunuz. Istemekten vazgectiginiz an o sey 'nefs' olmaktan cikar ve hayatiniz icin artik bir zorluk yada engel teskil etmez.

Cok sevip bir turlu kavusamamak, evladina cok duskun anne ve babalarinin cocuklarini kaybetmesi, cok sevdiginiz arabanin veya elbisenin basina mutlaka birseyler gelmesi...bunlar hep 'nefs' dedigimiz egolasan bagimliliklarimiz yuzunden oluyor. Insanin en buyuk dusmani nefs'tir. Butun asiri isteklerinizin hepsi nefse girer. Eger gercekten hayatinizda iyi birseylerin olmasini istiyorsaniz nefsinizle savasin ve asiri isteklerinizin pesine takilmayin cunku kaybedersiniz. Yaraticidan bir kere isteyin ve unutun gitsin. Olursa oldu, olmazsa olmasin. Dileginiz onu gercekten unuttugunuz bir anda gerceklesir.

Bu sekilde hayatinizi yonlendirirseniz, kalbinizle bulusursunuz. Onun guzelligini ve sevgiyi kesfedersiniz. Sesini duymaya baslarsiniz. Cunku sizinle konusmaya baslar. Bir daha da kurtulamazsiniz etkisinden.


Evrendeki her madde zittiyla mevcuttur. Sadece iyiyle veya sadece kotuyle yasayamazsiniz. Ikisinin uyumuyla hayat vardir. Ikisinide sevmemiz gerekir. Kimseyi secimlerinden veya yasadigindan dolayi yargilamayin. Size kotu gelen bir olay, o kisinin bir yasam sinavi olabilir. Belkide bu, ona cok sey kazandiracaktir. Onu yargilamak yine nefsin kontrolune girdiginizin bir gostergesidir. Kimsenin sizin hakkinda ne dusundugune de aldirmayin. Sizin yaptiginiz bir secim size cok sey kazandiracakken bir baskasini rahatsiz edebilir. Onun onyargisina aldirmadan bildiginiz yoldan gidin. Kendinizi ve baskalarini ozgur birakin. Herkes kendi deneyimini kendisine gelen kismetiyle yasasin. Ona da kendinize de saygi duymayi ogrenin.

Butun bunlari yaparken; bu dunyaya ogrenmek icin gelenlerin sadece siz olmadigini da unutmayin. Hayvanlar, bitkiler, taslar, toprak, su vb.. ne varsa her biri kendi deneyimini yasar. Onlari korumak da size iyi seyler katar.

Para, asiri alisveris, moda, televizyon dunyasi gibi sizi egonuzun etkisine sokacak herseyden uzak durun. Bos zamanlarinizi dogayla, hayvanlarla birlikte gecirin..varolusunuzun amacini kesfedin, kendinizi ve baskalarini sevmeyi ogrenin.



Sevgiler!
Aasmaestefan@gmail.com

2 yorum:

Çok güzel ve öğretici bir yazı olmuş, ders almasını bilene :)

Yorum Gönder