4 Mayıs 2014 Pazar

Evrende Her İnsanın Bir Yıldızı Var


Eskiden gokyuzunden bir yildiz kayinca, buyuklerimiz bize birisi oldu derlerdi. Ya da insanlar birbirlerine senin yildizin cok parlak, senin yildizin dusuk, nazara geliyorsun gibi soylemlerde bulunurlardi. Simdi hala bu soylentiler var ama, bizler bu soylenenleri onemsemez veya guler geceriz. Oysa buyuklerimiz birer canli tarihi eserdir. Onlar da buyuklerinden ogrenmislerdir. Binlerce yil kultur degimiz sey bu sekilde nesillerden nesillere aktarilmistir. Buyuklerimizin, atalarimizin soylediklerini dikkatle dinlemeli, arastirmali ve not etmeliyiz ki, kendi cocuklarimiza iletebilelim.

Antik kulturleri inceledigimizde surekli gokyuzuyle ilgilendiklerini, gelecegi, burclari,zaman kavramini tamamen gokyuzunden ogrendiklerini goruruz. Astroloji bilim dali da bu yuzden ortaya cikmistir. Sumerlerde, Misirlarda, Mayalarda astronomi okullari vardi ve gokyuzu bilimi ogretiliyordu.


Peki ne vardi  bu gokyuzunde? Niye insanlik tarihi hep gokyuzune bakmis, gokyuzuyle ilgilenmistir.
Kuran'da, Incil ve Tevrat'ta da gokyuzunden gelen meleklerden bilgi alindigi soylenmistir. Antik kulturlerde, tanrilarin gokyuzunden geldigi soylenmis ve Tanrilara gezegen isimleri verilmistir. Gunes tanrisi, yeryuzu tanrisi, Ay tanrisi, goklerin tanrisi gibi...

Sumer tanrilarini inceledigimizde: Anu, goklerin bas tanrisi, karisi Ki ise yerlerin bas tanricasi olarak gecer. Sumerler, takvimi ve burclari gokyuzundeki yildiz ve gezegen harektlerine gore yapmislar. Ayni hesabi diger antik kulturlerde de goruyoruz. Yine Sumerlerde her bir tanri bir gezegen ile adlandiriliyordu. Hatta antik yunanlilarda ve Romalilarda bile Jupiter tanrisi, Uranus tanrisi, Mars tanrisi gibi tanimlamalar vardi.

 Benim dusunceme gore, Antik kulturlerde tanrilari; gezegenler, bas yaratici tanriyi evren(Anu) ve insanlarida yildizlar temsil ediyordu. Bu da yine bizi ayni noktaya goturuyor. Her insanin bir yildizi vardir. Insanlar dogarken bu yildizlara gore dogarlar. Onceden yildiz parlar, sonra insan dunyaya gelir. Yildizname burdan dogmustur. Insanlarin dogumuyla, gokyuzundeki yildiz ve gezegen harektliliginin baglantili oldugu kesin. Burclar da bu sekilde dogmustur.

Her insanin bagli bulundugu yildizlar, kumeler halinde belli bir gezegene baglilar. O gezegen ise temsil ettigi evrenin tanrisina baglidir.
Yani kisaca insanlar yildizlara, yildizlar kumeler halinde gezegenlere baglaniyor, gezegenler ise Evren'e bas tanriya baglaniyor. Bu bir dongu halinde milyonlarca senedir devam ediyor. Bu bag icinde bulunan bir yildiz yada gezegendeki herhangi bir titresim bir digerini de etkiliyor ve boylece domino seklinde bir poziflik yada negatiflik de dogabiliyor. Eger insanlar aci cekiyorsa, bu enerji titresimleri yildizlari etkiliyor, o yildizlardaki negatif titresimler haliyle bagli bulunduklari gezegenleri ve o da bagli bulundugu evreni yani bas yaraticiyi etkiliyor. Evrendeki denge bozulunca da negatif enerji patlamasiyla yikim, yani buyuk tufan olusuyor.

Dunyamiz daha once 3 defa insanligin maruz kaldigi aci ve sapkinliklar nedeniyle tufana maruz kalmistir. Bu nedenle  hepimizin mutlu, baris icinde uyumlu yasamasi her bir insanda pozitif eneriye sebep olur. O pozitif enerjimiz yildizlara, oradanda gezegenlere ve evrene giderek dengeli, mutlu bir yasamin devamini saglar. Sevgi en buyuk anahtardir. Evrendeki  canli,cansiz her varliga sevgiyle yaklasmaliyiz.

Kendimizi ve evreni kurtarmanin tek cozumu; savaslara dur demek, dogaya zarar vermemek, hayvanlari ve bitkileri korumaktan geciyor. Evrendeki her bir canlinin yasama hakki var. Buna saygi duymaliyiz. Kolu kopan bir insanin, ayagi kopan bir kopegin, dali kesilen bir agacin, kurutulan bir nehir, gol ya da deniz kiyisinin her birinin cektigi aci aynidir. Cunku hepsinin enerjisi var. Bu enerji negatife yada pozitife donusebiliyor. Bu donusum de bir digerini olumlu yada olumsuz yonde etkiliyor. Evrendeki hersey birbirine zincir gibi baglidir. Bu zincirden kopacak bir parca butun sarmali etkiler.

Lutfen birbirinizi sevin ve evrene sevgi enerjinizi yollayin.





          Sevgiler!               
Aasma Estefan

2 yorum:

benim eposta adresim rusali1@hotmail.com bana imel adresi göndeyirseniz size bazı çizimler ve yazılar göndermek istiyorum. eminim görünce sizinde ilginizi çekecek gerçek çizimler 4boyutlu 7kademeli el çizimleri.A Y Pİ

Selam. Nilufer ozden hn yildiz ve insan ile ilgili video izledim. Insnin yildiz oldugu ve tekamul evreleri anlatimini izlerken, bir yandan da bu kadar da ucuk olmak deli olmak...olur mu diye dusundum. Internete bakiyim, baskalari bu konuda ne dusunuyir dedim. Size yazmak istedim. Evrende her insanin bir yildizi oldugu kanisina siz nasil vardiniz. Mail adresim yenifulya@hotmail.com iyi gunler

Yorum Gönder