26 Eylül 2018 Çarşamba

Bir Damla Isik, Bir Damla Dokunus

Bir damla bilgi de olsa; bize yine de isik olur ve hayatimiza dokunur. Uzunlugu onemli degil, kalbe dokunusu onemlidir. Oz'u onemlidir. Sifa olsun!


Sessizlik: 
Sessizlik, sizi; ozunuze, yuksek beninize ve kaynaginiza baglayan bir koprudur. Sessizlik halini kaybederseniz, gercek kendinizi kaybetmis olursunuz. Sizi ozunuze goturen bagi koparmis olursunuz ve ondan beslenemezsiniz. Esas olan icerden beslenmektir. Evrenle iletisimimizi, sadece sessizlikle ve ice donmekle kurariz. Bu ikisi yoksa, kaynakla iletisim de kopuk olur. Siz iletisimi kaybettiginiz icin sizinle baskalari araciligiyla baglanti kurulur. Oysa en guzeli kendimizin direk baglanti kurmasidir. Bunun icin de dinginlik hali sarttir. Yalnizligi, sessizligi sevelim…

Ice Donus:
Disarda ogrendigimiz hersey zaten icerde mevcuttur ve bizde kayitlidir. Onu dusunup, soru halinde sormak, merak etmek bile yeterlidir, hemen o sorunun cevabini icerden, his yada telepatik yolla cekmeye ve hatirlamaya baslariz. Yeterki artik icimize donelim.

Teslimiyet:
Icimizde ve disimizda karanlik ve isik mevcuttur. Secimlerimizle hangisini beslersek hayatimiz o yonde gelisir. Teslimiyet; her yasanan olayi oldugu gibi kabullenmek ve sevmek demektir. Her karanligin icindeki bir zerre isigi gormek ve ona tutunmak demektir. Yasadiklarimiza karsi direnmek bizi an’dan uzaklastirir ve yuvaya donus yolculugunda, gecikme veya baska yollara sapmamiza sebep olur. Bu yuzdende her olusu iyi yada kotu demeden kabullenmek ve sevmek, teslimiyettir. 


Teslimiyet, okyanustaki dalgalara karsi yuzmeyip, kendini dalgalarin akisina birakmak demektir. Hayat bizi nereye gotururse gotursun, sonunda hep bize birseyler ogretir. Biz zaten ogrenmek, buyumek, teslim olmak, gozlemlemek icin gelmisiz. Nedendir bu direnis...bu savas...oyle guzeldir ki teslimiyet..geleni gideni oldugu gibi kabul etmek ve sevmek…

Dinginlik, huzur, saglik, mutluluk ve kosulsuz sevgi kapilarini aralar bize, teslimiyet…

Uyan insanoglu:
Dunyada uykuda olan tek varlik insanogludur. Bitkiler, hayvanlar, tum doga uyaniktir ve  olanlarin farkindadir. Kendisini herseyin merkezi sanan ve bu egoyla da gucsuzu ezmeyi hak sanan insanoglu, artik uyanma vaktin geldi. Gec olmadan...Uyan!

Titresim:
Titresimimiz dusuk olursa, bilinc seviyemiz de sinirli olur ve kisi kendisi dahil herseyi maddeden ibaret sanar. Boylece madde boyutuna bagimlilik baslar ve kisi maneviyattan uzaklasir.

Maneviyati kesfetmek icin, bedenimizi ucuncu boyut frekansindan cikarmaliyiz. Titresim seviyemizi yukseltip hafiflemeliyiz. Uyanis  tam da bu surecten sonra basliyor ve ilizyon bitiyor. Maddeden kopma, soyutlanma basliyor ve ‘hiclik’ hali hissedilmeye baslaniyor. Sonrasinda da butunle ‘bir’ olma hali ve kosulsuz sevgi titresiminde ‘ask’i buluyoruz.

Ask:
Asik oldugunuz kisiyle birlikteyken zaman ve mekan kavrami yok olur. Hissettiginiz sevgi enerjisinin titresimi o kadar yuksektir ki, icinde bulundugunuz madde dunya silinir, ilizyon biter. Siz An’da yasamanin muhtesemligine erisirsiniz. O an’i iyi taniyin...Cunku Yaraticiyla bir oldugunuz an’dir o. Hissettiginiz ask’tir O

Insanlar Birbirine Ayna Olur: 
Sen bana aynasin, ben sana. Sen bende kendini, ben sende kendimi gorurum.  Bana bakip guzellik goruyorsan, o senin guzelligindendir. Bana bakip, cirkinlik goruyorsun o senin cirkinligindendir. Disimizda ne varsa, icimizin yansimasidir. Kendi icinde ne oldugunu merak ediyorsan, etrafina bak, etrafindakilere bak, agzindan cikan soze bak, senden yayilan dusunceye bak..Butun bunlarin hepsi
aslinda sensin. Baskasi degil. Disinda yanlis giden birseyler varsa, duzeltmeye icinden basla.

Yaratici:
Parcasi oldugumuz yaraticidan kopup buraya geliyoruz. O’nu bilerek geliyoruz ama bunu unutup, hayatimizi o yaraticiyi aramakla geciriyoruz. Onunla direk baglantimiz oldugunu unutup, aracilarla ona ulasmaya calisiyoruz. Kendimizi devreden cikarip, baskalarinin pesinden kosuyoruz. Soylediklerine inaniyoruz. Onlarin yonlendirmesine ihtiyac duyuyoruz. Her birimiz bir rehber, bir ogretmen bir ustat, bir bilge ariyoruz takip etmek icin. Oysa bilge de biziz, ustat da biziz, rehber de biziz, ogretmen de biziz. Disarda aradigimiz her sorunun cevabi da yine bizde...Icerde...Disarida harcadigimiz zamanin onda birini iceriye inmek icin harcasak, once biz sonra tum dunya ozgurlesir.

Sevmek:
Sevmek kosula baglanmamali ve bagimliliga donusmemeli. Cunku ‘sevmek’ insani ozgurlestirir, tum korkulari ve acilari donusturur, butun hastaliklari iyilestirir ve insani guzellestirir. Icerden disariya dogru yayilan sevgi, hem icimizi hem de disimizi sifalar. Bu yuzden de cok sevmeyi ogrenmeliyiz.

Deger:
Yasadigimiz herseye deger katan biziz...Bizim bakis acimizdir. Cok onemsersek degeri artar, az onemsersek, degeri azalir. O halde kotu ve aci olarak tabir ettigimiz seyleri onemsemeyerek degerini dusurebilir ve bizdeki tesirini azaltabiliriz. Bu bizim elimizde. Ne kadar mutlu yada ne kadar aci cekecegimize biz secimlerimizle karar veriyoruz.

Planlama:
Ne kadar planli olursan ol, hayat seni hep hazirliksiz yakalar ve planlarin altust olur. Der ki sana hayat; bana teslim ol. Gelene, gidene hazirlik yapma, teslim ol...Teslimiyet kabullenistir. Enerjini, direnmeye degil, gelenden ve gidenden ogreneceklerine odakla.

Direnmek:
Neye direnirseniz, o sey hayatinizda o kadar uzun kalir. Birseylerden kurtulmak istiyorsaniz, olana direnmeyin. Teslimiyet icinde sadece gelene ve gidene gozlemci olun. Bunu basardiginizda, hayat sizin icin daha kolay ve keyifli olur.



Daha fazlasi icin 'Uyanis Rehberi' adli kitabimi okumanizi oneririm.

Turkiye'den almak icin:

https://heryerdekitap.com/magaza/uyanis-rehberi/

Yurt disindakiler; Amazondan alabilir.


Sevgiler!

Aasma Estefan



6 yorum:

Aasma senin yazılarını her okuduğumda bazı konularda farkındalık yaratıyor bende. Birçok yazı okurum bu konularda, ama yalnızca senin cümlelerin ruhuma dokunuyor. Nedendir bilmem ama, sanki tanışıyoruz gibi, sanki beni aydınlatan rehberimsin. Kitabını alıp okumak için sabırsızlanıyorum :)

Bilgiler kalpten yazildigi icin, tanidik geliyor kalbe inmis insanlara. Cunku frekansi tanidik..😍

Ifadelerinizle dusunduklerim nasılda örtüşüyor. Bazen kendi yaşamımda uygulayamasam da en azından deniyorum. Sizin de söylediğiniz gibi evren bize bir sürü mesajlar yolluyor ancak bu mesajların farkına bir türlü varamıyoruz. Ve aslında yasam öylesine kolay ki onu zorlastiranlar bizleriz.Cok teşekkürler, düşünmemize katli sağladığınız için... Sağlıklı günler dilegiyle

Hergün blogunuza bakmadan geçemiyorum.sizinle hiç yüzyüze gelmedik ama nasıl bir sevgi saygı var ve bir güven.anlatamam.kitap harika olmus.kaleminize saglik..

Rehberim,bütün yazılarınız,kitabınız,eğitiminiz tamamen insanlığın uyanışı için.Teşekkür ederim.Yüreğimi,hayatımı ısıttınız,aydınlattınız.Şükürler olsun.

Yorum Gönder