7 Mayıs 2015 Perşembe

Tarihte Kaybolan Kadinin, Erkekte Yeniden Dirilisi

 
Baslangicta hiclik vardi. Sonra 13 milyar 798 milyon yil once bir patlama oldu. 'Big bang' diye bilinen bu patlamanin onceside vardi. Primeval atom, kozmik yumurta, zaman, simdi, ilahi erkek tarafindan yaratilis, ilahi kadin tarafindan dogum..karanligin ikizi...

Evrenin  % 96 'si bilinmeyen karanlik: ( Bunun; % 21'i karanlik madde --- %75'i karanlik enerji)
Geriye kalan % 4'u ise atomik madde ( Biz bu % 4'luk madde bolumun sadece % 2'si kadarinin ne oldugunu tahmin edebiliyoruz.)

Bilim adamlari evrende bir sinir olmali diye dusunuyorlar...Peki bir sinir varsa; bu sinirin arkasinda ne var ozaman?
Sinirin bu tarafinda, 500 milyar galaksi, her galakside en az 700 milyar yildiz ve trilyonlarca gezegen, ay, meteorlar ve astreoidler var. Butun bu saydiklarim ise % 4'luk madde halinde olan evrenin sadece % 2'sini olusturuyor. O halde geriye kalan % 98'de ne var?

Milky Way (samanyolu) 13.2 milyar yil once dogdu ve 400 milyar yildizla, trilyonlarca gezegen barindiriyor. Bunun yaninda 600 milyar kadar boslukta basi bos gezen suyla kapli gezegeni var.

Bizim Gunes sistemimiz 4.54 milyar yil once dogdu. Dunyamiz 4.5 milyar yil once sekillendi. Ilk hayat 3.5 milyar yil once basladi.

ilk hayat hucreleri bir cift 'X' otozomlardan yapilmisti. ( XX Otozomu)


 'X' otozomlari, 'X' Kromozomunun ilkel atalaridir.
Eger hayat tohumunun baska bir dunyadan yada galaksiden geldigi dusunulurse, o zaman bu gelen, ilkel X kromozomlar olur.

Yukarida belirttildigi gibi, ilk hayat hucresi; 3.5 milyar once basladi. Bundan 3.34 milyar yil sonra (Yani gunumuzden 160 milyon yil once) bir tane 'X' otozomu 'Y' otozomu'nun icinde kirildi. O gunden beri bu 'X' ve 'Y' cifti, cinsiyeti belirleyen kromozomlar oldu.

'Y' Kromozomu, 'X' kromozomundan geldi. Yani aslinda bundan 3.34 milyar yil once Dunya uzerinde baslayan hayat formlarinin icinde baslangicta 'Y' kromozomu yoktu. Bu durumda hayat ilk olarak disil odakli olarak basladi. 'Y' kromozomu 160 milyon yillik bir periyodda hayat formlarinin icine yavas yavas yerlesmis oldu. Bu oranlar baz alindiginda, onumuzdeki 5 milyon yillik bir zaman sonrasinda 'Y' kromozomu ortadan kalakacaktir. Bu yaraticinin insan turu icin yaptigi mukemmel bir planlamadir.

Ozetle; Ilk hayat Dunya uzerinde 'X' kromozomun atasi olan 'X' otozomuyla baslamistir. Bu disi hucrenin baska gezegenden gelen varliklar tarafindan dunyaya ekildigi sanilmaktadir. Hayat disi hucreyle baslamistir.

Dini kayitlarin bazilarinda yaraticinin, insan irkini kendi suretinden yani gorunusunde yarattigi anlatilir. Hatta bazi kayitlarda yaraticinin; 'erkek' oldugu ima edilir.

Kadin yumurtasi erkek sperminden 14.500 kere buyuktur. Her insan embriyosunun icinde 1 erkek genine karsin, 250 tane disi gen vardir.

'X' Kromozmu hayatin devami icin mutlaka gereklidir. Ama 'Y' kromozomu degil.
Her insan embriyosunun icinde dogal olarak disisel ozellikler var. Insan embriyosunda bir kadina donusme ozelligi dogal olarak zaten bulunmaktadir. Yani erkek de olsa, embriyosunda dogal olarak kadina donusme ozellikleri tasiyor.

Erkeklerdeki testoreston hormonlarinin icinde de kadinlik hormonlari vardir. Kisaca; Erkek turu, kadin genlerinin degisime ugramis, bir cesit bozulmus, degismis halidir. Yani yeryuzundeki tum erkekler, kadinin degistirilmis versiyonudur.

Eger bazi kutsal kitaplarda bahsedildigi gibi, insan yuce yaraticinin suretinden yaratilmis ise; o zaman ilk hayat tohumu disi ise, bu durumda yaraticinin kendisi de 'disi' yani 'kadin' olmus olmaz mi?
Kadim kulturlerdeki 'Tanricalar' in coklugunda bunun etkisi var midir?

Karar sizin....

Yukaridaki yazilanlar dikkate alindiginda, belki de gunumuzde 'gay-lezbiyen' diye tanimladigimiz cinsiyet karmasasinin sebebi bu yuzdendir. Bu teoriye gore artik katlanarak gelen disil enerjinin etkisiyle, ileriki yillarda; erkek olarak doganlar kendilerini daha cok kadin gibi hissedeceklerdir. Hem eril hemde disil enerjinin dengesiyle erkeklerde anne sefkati ve sevgisi uyanabilecektir. Zaten simdiden, disil enerji etkisiyle, cevremizde kadin gibi giyinen, bakim yaptirip, makyaj yapan erkekler var. Adeta icindeki kadinlik genlerinin baskisiyla; kas aldiriyorlar, botox yaptiriyorlar, yuz estetigi yaptiriyorlar, makyaj yapiyorlar ve el cantasi tasiyorlar. Ileriki yillarda bu ozenti katlanarak cogalacaktir. Medya ve teknolojinin etkisiyle de kadin ve erkek tek tip bir goruntuye ulasacaktir. Cinsiyet degisiklikleri icin ameliyatlar hizla artacaktir. Belki de bin yil sonra sadece kadin cinsiyet olarak yasamimiza devam edecegiz....Kimbilir..
 


Kadim zamanlardaki kulturlere indigimizde, erkeklerin kadinlar gibi uzun elbise giymeleri, eskiden ve simdiki zamanda, hemen her dinde, din gorevlilerinin, uzun elbise giymesi, arap erkeklerinin uzun kadin elbisesi giymesi, Osmanli padisahlarinin elbise gibi gomlek giymesi,Yunan ve Roma kulturlerine bakildiginda erkeklerin yine uzun kadin elbiseleri gimesi acaba bu kadinlik genlerinin baskinligindan mi kaynaklaniyor yoksa tanricalarina olan bir ozenti midir? 

 
Osmanli padisahlari ve yan resimde padisah gomlegi
 
 

 
   





Teknoloji hizla ilerliyor. Bircok ulke hayvan klonlamasi yapiyor. Hatta bazi ulkelerin 'DNA' dan yararlanarak insan klonladigi da konusuluyor. Bu gelismelere gore; onumuzdeki yillarda, ozelliklerini kendimiz belirledigimiz, tamamen klonlama usulu bebekleri siparis ederek alabilme imkanimiz dogacaktir. Bu durumda kadinlar, erkeklerle iliskiye gerek duymadan, hamile kalmadan cocuk sahibi olacaklardir. Bu gerceklesirse, hayatimizdaki erkek gerekliligi son buldugundan, erkekler de tipki kadinlar gibi klonlanmis cocuk alip, pekala erkek erkege bir aile kurabilirler. Bu anlattiklarim simdi bile yasanmaktadir. Tek fark; cocuklarin evlat edinilmesi.

 



Frekans Acici Sorular: Acaba Adem ile Havva hikayesinde kayip bir aktarim var mi? Denildigi gibi Ademden Havva degil de; Havva'dan Adem yaratilmis olabilir mi? Ya da Adem diye bilinen 'Adam' yani 'Insan' kadindi (XX) ve ondan Havva diye bilinen erkek-kadin genleri tasiyan (XY) tur mu yaratildi? Kadin sadece kadinsa, erkek hem erkek hem kadin mi?

Modacilara gore bundan sonra 'Transgender modasi' ragbette olacakmis. Neden? Acaba erkeklerdeki disi genler mi diriliyor? Icimizde yatan kadini mi kesfediyoruz?





Asagidaki linkte, 'x','y' kromozomlarinin tarihcesi hakkinda benim yazdiklarima yakin guzel bilgiler var. Okumanizi tavsiye ederim.

http://okyanusum.com/makale/havvadan-ademe-x-kromozomunun-garipligi/

Farkindaliginizin artmasi dilegiyle.

Sevgiler!

Aasmaestefan@gmail.com







1 yorum:

insanların kıyafet anlayışı cinsiyetlerine karşı yorum yapma olanağı sağlamaz.insanlar ilk oluştuğu andan itibaren kadınlar elbise erkekler pantalon giymiyor ya. bu sadece toplumun ön gördüğü ve insanların cinsel tercihlerini yargılarken kendilerini üstün göstermek için ortaya attığı fikir,düşüce akımları. Bunu yani cinsel eğilimi insanların karşı cinsten veya karşı cinsin özelliklerinden hoşlanmasının yanı sıra kendi cinsindeki bir bireyin cinsine özel özellijlerinden hoşlanmasına bakarak anca yorum yapabilirsiniz. çünkü sizin de anlayabileceğiniz üzere insanlar kıyafetlerine ya makyaj yapıp yapmamalarına bağlı olarak gay olarak adlandırılamazlar. insanlar belli bir süreçten sonra dönemin ve toplumun şekillendirmesi sayesinde makyaj ya da kıyafet değiikliklerine gitmişlerdir.

Yorum Gönder