12 Aralık 2016 Pazartesi

Samanik Ritueller Nicin Yapilirdi?

Stres ve Samanik Ritueller
Korku, parazit tarafindan saglanan bu kimyasal, ev sahibinin gonderdiklerinden farkli biyoelektrik sinyaller yaratir. Bu sinyal cevremizdeki organizmalara yayilir ve karsit bir guc tarafindan dengelenmedigi surece buyuyerek butun organizmaya ulasir. Doktor Fritz Allan Poe, vucudumuzdaki hucrelerin, isigin kucuk parcalari ve elektromanyetik alanin tekil birimleri olan 'foton'lar ile haberlestigini kesfetti. Vucudumuzdaki bu iletisim sistemi, insanlar arasinda da vardir. Buna 'morfik rezonans' denir. Samanlar, bilgeler ve antik insiyeler bunu bilirlerdi. Bu ogretiler tarih oncesi kulturlerde cok yaygindi. Sanatsal anlatim ve rituellerin, butun antik uygarliklarda cok onemli olmasi tesaduf degildir.
Sanat, ruhun karanlikta kalmis yerlerini ifade eden ve onu bilinc boyutuna tasiyan kisisel bir yontem olarak kullanilmistir. Bu, psikolojik terapilerdeki durumun aynisidir. Ritueller, astrolojik tarihlere gore olusturulmustur. Yildizlar ve gezegenlerin astro-psikolojimize etki ettigini biliyoruz. Samanlar rituellerini biyolojik ritim veya psikolojik dongu ile uyumlu astrolojik tarihlerde duzenliyorlardi. Bu ritueller katilimcilarin oz benlikleriyle olan iletisimlerini canli tutuyor ve psikolojik bastirmlari onluyordu. Insanlar icindeki kotuluklerle yuzlestigi ve onlari kendilerine ait olduklarini kabul ettigi surece; onlari butunuyle fiziksel dunyaya yansitmiyorlardi. Icinde ne var ne yok getirirsen, o getirdiklerin seni kurtaracaktir. Eger icindekileri buraya getirmezsen, o getirmediklerin seni yok edecektir.


Ruhsal hastaligimizin nesli, insanlari butunuyle kavgaya ya da kacisa zorlayan bir takim afetlerden sonra hizla genislemeye basladi. Bu buyuk bir stress durumu yaratarak halkin bagisikligini zayiflatti. Vucudumuz stress altindayken hastaliga karsi daha dayaniksizdir. Bu yuzden kara parcalari tamamen tufanin sularinca yutuldugunda insanlarin hastaligi baslamisti. Bu tufan bir cok kabileyi, kabile reisini ve uygarligi evlerinden uzaklara suruklemisti. Insanlar yasamlarini surdurebilmek icin yeni evler ararlarken, ruh sagliklarini koruyan rituelleri de askiya almislardi. Boylece samanlar dunyanin farkli yerlerine yayildilar. Butun bilgilerini iclerinde muhafaza ettiler.

Bizler antik Misir ve Orta Amerika'daki Mayalr gibi gelismis uygarliklarin, bilimde doruga ulasmalarini saglayan bulgular ve kendilerinden onceki doneme ait kalintilarin varligindan tamamen habersizdik. Onlarin inanilmaz boyutlardaki matematik, astroloji, tarih, ekonomi, yonetim ve mimari alanlardaki bilgilerinin kendi kendilerine olustuklarina inandirildik. Bu durum, bu uygarliklarin gizlenmis kokenlerine yonelik bir cok arastirmanin yurutulmesine yol acti. Hic de sasirtici olmayan bir sekilde bu bilgileri gizlemeye yonelik operasyonlari yurutenler tam olarak, daha once bahsettigimiz politik ve dini alandaki soydan gelmekteydiler. Unlu Iskenderiye kutuphanesi ve degerli metinlerin yakildigi olaylar, bu operasyonlardan bazilariydi.

Tum bu bastirmalardan sonra bile hala hemen hemen butun ulkelerde bu eski uygarliklarin kalintilari bulunmaktadir. Avrupa'nin kolonilesme harekati baslamadan uzun zaman once Kuzey Amerika'da antik kulturlerin goruldugune dair buyuk kanitlar vardir. Barry Fell, 'America BC' adli kitabinda diyor ki: Amerika'nin, Kanada ve Latin Amerika dahil neredeyse her bolgesinde bundan 2500 yil oncesine ait, cesitli Avrupa ve Akdeniz dillerinde yazilmis kitabeler bulundu. William Comynus Beaumont'un yazdigina gore; Toltek ve Maya Uygarliklari Amerikan topraginda dogmamistir. Burda sadece gelismisler. Misir'la yakin akrabaliga sahip hiyeroglif alfabe sistemi ve ileri sanat yapitlari gelistirmislerdir. New England'dan diger kuzey eyaletlere kadar bir cok yerde denizcilerce kurulmus, yazitlar, oyma kitabeler ve gomutlerle dolu yerlesim birimleri bulundu. Buralar M.O 100'e kadar varan eski tarihlere aitttir.

Bu bilgileri hasir alti etmek icin malum gucler, gercek tarihi bilgiye sahip kaynaklari yakip yikmakla kalmadilar, bunun yani sira antik samanlardan; sonraki caglara miras kalan kulturleri de sildiler. Gelmis gecmis en yikici soykirim, Saman kabilelere uygulanan soykirimdi, ki hala oyle. Geleneksel koklerimizi kaybettik ve rituelleri bilmiyoruz. Amerikan yerlilerinin dragon ve hayalet danslari...Tum bunlar neyin nesi acaba? Dunyadaki butun samanlar, rituellerini yaptiklari zaman aslinda islerini yapmis oluyorlardir. Uyumla, danslarla, yeryuzunun bagisiklik sistemini guclendiriyorlardi. Fakat hepsi katledildi. 17. yuzyilda olan sey tam olarak buydu. Yerli halkin topraklarina girildi ve herkes katledildi. Kraliyet ailesini temsil eden birkac kisiyle birlikte Kolomb, yerlilerin hayatini mahvetmek ve madeni kaynaklarini somurmek icin kesfe gonderildi. Karayiplerdeki her adayi gezdi, altin madenlerini bosaltti ve Tano kabilesinden bir suru kole topladi. Leah Trabich'e gore 3 yil icinde tam 5 milyon yerli katledildi. 15 yil icinde 250.000 kisilik Arawak kabilesi tamamen yeryuzunden silindi. Avrupa'nin eli degmeden once Amerika'nin nufusu 12 milyondan fazlaydi. Dort asir sonra bu sayi yuzde 95 azalarak 237 bine dustu. 1494'ten 1508'e kadar, 3 milyondan fazla insan savaslarda, kolelikte ve madenlerde telef oldu. Gelecek nesillerden buna kim inanabilir?

Bozuk bir soydan gelen baska bir figure Hernando Cortes, Azteklerin buyuk bir kismini yok etmis ve maden kaynaklarini yagmalamisti. Ayni olay Cortes'in ikinci kuzeni Francisco Pizarro tarafindan da tekrarlandi. Peru'daki Inka imparatorlugunu fetheden kisi de oydu. Bu canavarliklar Afrika, Yeni Zellanda, Yeni Gine ve Dogu Timor'da da goruldu ve bugun Kanada'da hala gorulmekte...

Antik dunya ve gercek tarihimiz hakkindaki kalintilari yok etme girisimleri bilincli yapilmis hareketlerdi ama yine de bu bastirmalar icin politika ve dinle iliskili herkesi ve her seyi kategorize etmek ve suclamak talihsizce bir hata olur. Bunu yapmak, bir suru yozlasmis eksik parca oldugundan ve bugunku ruhani metinler ozlerinden saptirildigindan, ruhani kavrayisin pesindekiler icin dogaldir ve bu ruhani bilgeligin eksikliginden dolayi dunyadaki yerlerini anlamaya calisan durust ve ahlakli insanlar, bu acigi istismar eden cevrelerin istahini kabartmaktadirlar. Hayatlarimizi en basit sekilde surdurecek yeterli guce sahip olmak; ornegin, basitce 'bir baska tuzak' diyebilecegimiz ve insanlarin buna acikca dustugu 'New Age' hareketine bakalim. Surekli kotu birseyler ariyorlar ve kendilerine verilen herseyi aliyorlar. Bu oz anlayistan yine cok uzak . Bu sadece din eksenli bakis acisinin bir baska versiyonu. Insanlar yeni birseyler ariyorlar. Yeni bir tur ruhanilik ariyorlar, bir seyleri degistirmek ve kendilerini mukemmellestirmek istiyorlar. Ama bunlar istismar ediliyor. Yaptiklari sey size baska bir suru psikolojisine ya da modern bir dine sokmaktan baska birsey degil. Malesef insanlar hala bunlardan kurtulmaktan acizler. Kendi yolculuklarini ve yollarini takip etmekten acizler, oysa bu en onemlisi..

Kultler ve Mitoloji
Hepimizde biraz sizofrenik kisilik durumu var. Kendimize karsi trajik bir bolunme. Hiristiyanlik oncesi cagda, bircok dogaustu guc kultu vardi. En onemlileri Yildiz, Gunes, Saturn, Ay ve Gokyuzu kultleriydi. Yani basitce, Ay kultundekiler Ay tanrisina taparlardi. Gunes kultundekiler Gunes tanrilarina taparlardi. Ortadogu'da olusan Saturn kultundekilerin taptiginin adiysa El (ya da Ely) idi. Incil'de de anlatildigi uzere israilogullari Misir'dan ciktilar. Vaat edilmis topraklara girdiler ve burada Isis'in Ay kultu, Ra'nin Gunes kultu ve El'in Saturn kultu ile kaynastilar. Israil (Is-ra-el) adi burdan gelir; Isis-Ra-El = Israel

Eski israil kultu ve mitolojisi, Yehova  ataerkil masallar, Misir'daki olaylar ve gerisi butun ilahi dinlerin koklerini olusturmustur. Bu kokler antik Yakin Dogu felsefelerinin yardimiyla gelismistir. Yahudilerin takkeleri, Muslumanlarin turbanlari ve sariklari hep bu gokyuzu kultlerinin sembolleridir. Yildiz kultu, en eski ve one cikan kultlerden bir tanesiydi. Saydigimiz butun bu kultler her ne kadar ruhani amaclar ve dunyevi idare icin yaratilmis olsalar da bazilari zamanla baska amaclara yoneldiler. Tahmin edebileceginiz gibi, her bir guc kurumunda kucuk kultler, tekil tanrilara tapilan ana kultler icinde vucut buldu. Mitra ve Dionysus kultleri buna ornektir. Bugun Mitra ve Frigya'nin bas sembollerini hala kullanilan dolarin uzerinde gorebilirsiniz. Bircok ulkenin askeri kodu, Paraguay bayraginin ters tarafi, Abd senatosunun muhru ve bir Gunes kultu kutlamasi olan Noel gibi..
Dionysus kultunde, bir cok bayram kutlanirdi. Bahar ekinoksunda Atina'da kutlanan 'Buyuk Dionysia' bunlardan biriydi. Bu festivaldeki en onemli etkinlik; sairlerin, muzisyenlerin ve komedyenlerin acik hava tiyatroda performanslarini sergiledikleri 'Thaimela' yarismasiydi. Muzisyenlerden vergi alinmazdi. Sanatcilar askerlikten muafti. Dionysus kultu bugun hala hayattadir. Eglence endustrisi olarak...

"Hiristiyan kilisesi, bir 'Tarih Oncesi Kultler Ansiklopedisi'dir." -Friedrich Nietzsche

Eski Ahit, butun bu hikayeleri icermektedir. Bu kultu devam ettiren hanedan, torunlari sayesinde bugun hala varligini surdurmektedir ve cok guclu konumdadir. Bu kultler butun uygar toplumlarda hala vardir ve guclu pozisyonlarda bulunmaktadir. Bu gruplarin en onemli isleyisleri, insanlarin rizasini almalari ve onlari suc ortaklari yapmalaridir.


1 yorum:

unutdum, Mayala ya İnkaların hesaplamasıla 2012de dünya bitecekmiş, çok insan şu na inandi ve dünyanın yok olduğunu zen etdi , belki de bu fiziksel mahv olmak deyil ruhsal bir devranın sonuydu, başka bir dönem başlamış, geçmişe hiç benzemeyen başka bir dönem başlsmış, şu son bu anlamada ola bilir, belki.

çok teşekkürler Asmaestefan.

Yorum Gönder