9 Ekim 2014 Perşembe

Farkliliklarimiz Sahip Oldugumuz En Guzel Ozelligimiz - Hadi Gokkusagi Olusturalim



Hepimiz gokkusagina bakinca farkli farkli renklerin birlikte yarattigi muhtesem goruntuye hayran kaliriz. Dogaya baktigimizda yuzlerce binlerce farkli tonlardaki renklerin birlikte yarattigi ahengi ve guzelligi goruruz. Her bir rengin ayri bir guzelligi var ve diger renklerle yan yana gelince yada karisinca daha baska bir guzellik ortaya cikiyor. Kiyafet giyerken veya alirken renklerine gore secer ve farkli renklerle kombinasyonlar yapariz. Hatta her rengin bize ayri bir guzellik veya enerji verdigine inaniriz. Kirmizi; aski ve cesareti temsil eder. Mavi; rahatlik ve huzur veren bir renktir. Sari;sevinc ve cosku verir. Mor zenginligi ve asaleti temsil eder.. vb...siralanabilir.

Farkli farkli olan bu renklerin birlikte yarattigi muhtesemligi gorur biliriz ama tabiattaki bir cok diger varligi farkliligindan dolayi dislar, yok etmeye calisiriz. Kimisine cirkin deriz, kimisine sisman, geri zekali, beyaz tenli, siyah tenli, dogulu-batili, Kurt-Turk, Cerkez-Laz, Ermeni-Yahudi, musluman-kafir, dindar-ateist, Alevi-Sunni, Arap-Sii, Afrikali-Ortadogulu....diye uzayip gider liste....
Neden farkli renklerin birlikte yarattigi guzelligi goruruz ama insanlarda ve diger varliklardaki farkliligin birlikte yaratacagi guzelligi goremeyiz?

Neden surekli bolunerek, bolunerek, bolunerek ozumuzden uzaklasip dahada cirkinlesiriz? Neden cok renkliligin guzelligine ulasmamizi istemeyenlerin oyunlarina geliriz? Neden farkliliklarin en cok dile getirildigi ulkeler hep musluman ulkeler?
Hani muslumanlik en guzel dindi, hosgoru ve sevgi uzerine kurulmustu. Peygamberlerin hayatlarini ve gunluk yasamlarindaki konusmalarini hic okudunuzmu? Hep sevgiden, kardeslikten, esitlikten, hayvan ve doga sevgisinden bahsederler. Ne olduda bu kadar yil sonra islam en cok nefret tohumlari eken dine donustu? 'Kopegin girdigi eve melekler girmez' sozu nerden geldi? Turkiyede milyonlarca insan buna inanarak hayvan katliami yapiyor. Bu mu islamiyet? Niye muslumanlar birbirlerinden bu kadar cok nefret ediyorlar? Surekli birbirlerini katlediyorlar? Kin ve nefret insani tuketir ve zayiflatir. Lutfen arastirin, okuyun ve dusunun. Kuran'i okurken Ataturk'un tavsiye ettigi gibi Turkce okuyun. Kalbinizle okuyun, kalbinizle dinleyin. Agiz ve kulagi devreden cikarin. Kalbiniz size yalan soylemez. Cunku o dogruyu bilir.

Baska ulkelerin oyunlarina gelip din, dil, mezhep savaslarina girmeyin. Birbirinizi farkliliginizla sevin ve birlik olarak birlikte guzellesin. Birbirinizi sevin. Dunyada hicbir silah, hicbir bomba, hicbir savas sevgiyi yenemez. Sizi bolmeye calisanlardan ancak birbirinizi severek kurtulabilirsiniz. Siz birbirinizi sevdikce, guzellesecek ve gucleneceksiniz. Oyunlara, tuzaklara dusmeyin, aksi halde kendinize, ulkemize, dunyamiza zarar verirsiniz.


Haydi birlik olup kucaklasalim ve el ele verip, farkli renklerimizle gokkusagi olusturalim ve birlikte parlayalim. 'Sevgi' en buyuk ilacimiz.



Sevgiler!
Aasmaestefan@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder