8 Aralık 2015 Salı

imgelemenin Gucunu Kesfedin



Imgeleme kisaca imajinasyon yani hayal etmek demektir. Bir seyi dusunurken, onu enerji olarak sekillendirmek demektir. Biz dusunduklerimizi once enerji olarak olustururuz evrende, sonra o dusunceleri gercek hayatimizda uygulayarak maddelestiririz. Ornegin bir ressam yapacagi bir resmi once hayal eder, kafasinda bicimlendirir ve enerji olarak yaratir. Sonrada o resmi tablolara boyalarla isleyip maddelestirir. Bu halk arasinda daha cok ilham veya yetenek olarak bilinir. Aslinda yaratici imgelemedir bu ve her ressam iyi bir imgelemecidir.

Evrenin tamami bir enerji alanidir ve bizde o enerji alaninin birer parcasiyiz. Yani bizde enerjiyiz ve bizim dusuncelerimiz de evrende enerji olarak yer alir sonra cekim yasasi ile bize doner. Biz evrene ne yansitirsak, o cekim yasasi ile bize geri yansir. Her zaman dedigim gibi "Ne ekersek onu biceriz" Bu yuzden ne dusundugumuz ve ne konustugumuz cok onemlidir cunku dusunceler ve sozler de enerjidir. Her bir dusuncemiz, sozumuz ve imgelememiz hayatimizi olumlu yada olumsuz yonde sekillendirir. Eger guzel seyler dusunup, hayal edip konusuyorsak, bunun yansimasi geregi, cevremizde bizim gibi insanlari yaratmis oluruz. Fakat karamsar, mutsuz, korkak ve sorunlu bir yasam tarzi ile evrene de ayni duygu ve dusunceleri yollarsak, yine cekim yasasi geregi bize bu duygularin aynisini yansitacak kisilerle karsilasiriz. Yani aslinda etrafimizdaki kisileri ve olaylarin hepsini biz yaratiyoruz. Onlar bizim yansimalarimizdir. Kimseyi suclamaya gerek yok. Bu nedenle ne dusundugumuz, ne konustugumuz ve neyi hayal ettigimize cok dikkat etmemiz gerekir.


Imgeleme en cok sanatcilarda ve cocuklarda aktiftir. Bu yuzden onlarin hayal gucleriyle yarattiklarina hep hayran kalmisizdir. Imgeleme olmasaydi hicbir seyi yaratamazdik, kesfedemezdik. Gunluk hayatta kullandigimiz en basit aletin bulunmasinda bile yaratici bir imgeleme olmustur. Cok basarili insanlar, bu gucunu yaratici imgelemeye borclular. Cunku onlar herkeste mevcut olan bu yetenegi iyi kullanmayi ogrenmislerdir. Bizde mevcut olan bu imgeleme yetenegini, isteklerimiz ve ihtiyaclarimiz aciga cikarir. Ornegin bir telefona ihtiyaciniz vardir. Bu ihtiyaci farkedersiniz ve telefon alma imgelemesi yaparsiniz. Bunu gun icinde defalarca yaparsiniz. Kendinizi bir dukkanda telefon alirken hayal edersiniz. Bir sure sonra da bu olayi gerceklestirirsiniz. Eger paraniz varsa bu imgeleme hemen gercek oluyor. Paraniz yoksa, ay sonunu beklemeniz gerektigini veya dusuncenizle belirlediginiz bir zamana ertelemeyi yine imgeleme ile yaparsiniz. Her dusunce ve imgelemenizde hedefi, zamani ve mekani yine siz belirlersiniz. Paraniz yokken bile sahip olmak istediginiz bir seyi, pozitif bir dusunceyle imgelerseniz en kisa zamanda bir sekilde ona sahip olursunuz. Cunku pozitif dusunce ve olumlu dusunce imgelemesi en cabuk olandir.

Milyarlarca insanin durmaksizin surekli imgelemelerle dunyayi ve evreni sekillendirdigini dusunursek, bu durumda o insanlarin ne dusundugu neyi imgeledigi buyuk onem tasir. Eger dunyayi olumlu yonde degistirecek sevgi ve baris icerikli imgelemeler yapilirsa, tum dunyada savaslar ve aclik biter. Bu yuzden de karanlik cete, insanogluna surekli korku, savas, aclik, hastalik, umutsuzluk, mutsuzluk ve nefret pompalar ki, insanlardaki tum guzel dusunceler umutlar yok olsun. Boylece bu insanlar umutsuzluklarini ve mutsuzluklarini dunyaya yansitir ve onu geri alirlar. Bu carpik duzen sadece karanlik ceteye yarar. Iste bu safhada televizyon, sinema, medya ve internet onlarin en cok kullandigi araclardir.

Bu duzeni siz degistirebilirsiniz. Baris ve sevgi dolu bir dunya ve evren yaratabilirsiniz. O gucunuz var. Once kendi hayatinizi degistirin ki dunya degissin. Siz degismezseniz, hic bir sey degismez. Her biriniz bir digerinize kendiniz ve baskalari ustundeki bu etkiyi anlatarak guzel bir dunya yaratabilirsiniz. Hayal ettiklerinize kavusabilirsiniz. Kendinizi sifalandirabilirsiniz....


Simdi gelelim bu gucunuzu kullanarak hayatimizi ve dunyayi nasil degistirecegimizi ogrenmeye..

Once imgeleme gucunu aciga cikarmak icin bazi hazirlik egzersizleri yapilmalidir. Zamanla imgeleme yeteneğiniz bu egzersizlerle daha iyiye gider bu yüzden acele etmeyin. Imgelemeyi yaparken duyma, koklama, tatma, dokunma duyularinizi kullanin. Gerçekten oluyormuş hissini yaşamanız gerektiğini unutmayın. Imgelemeleri hep olumlu yonde kullanin. Bir seyi yok etmek icin degil, var etmek icin kullanin.
imgeleme egzersizleri icin gunde 10 dakika ayirmaniz yeterlidir. Ornegin kendinizi mutfaktaki masada bir limonu keserken hayal edebilirsiniz. Limonun eksiliginden dolayi agziniz sulaniyor ve kabugunu soyarken yuzunuze suyu sicriyor. Bir kitabı hayalinizde canlandırabilir bir masanın üzerine koyup sayfalarınızı çevirdiğinizi hayal edebilir ve sayfa ceviris seslerini dinleyebilirsiniz. Bir deniz kiyisinda, gozleriniz kapali, denizin kokusununu alip, ruzgarin esintisini teninizde hissedip, dalga seslerini dinleyebilirsiniz. Kendinizi cicek bahcesinde gezerken imgeleyip, gulleri ve yaseminleri koklayabilirsiniz. Ormanda gezdiginizi ve agaclarin kokusunu, kelebeklerin rengini, kuslarin renklerini ve seslerini imgeleyebilirsiniz. Sevdiginiz bir yemegin goruntusunu, kokusunu ve sicakligini imgeleyebilirsiniz. Butun bu imgelemeler zamanla sizde yaratici imgelemeyi aktif hale getirecektir. Sonrasinda esas calismalara baslayabilirsiniz.
 

Yaratici Imgeleme Nasil Yapilir?

1-Oncelikle imgelemelerinizin basarili olmasini istiyorsaniz; sizde iz birakmis tum gecmisin etkilerini temizleyip, arinip kendinizi bagislamaniz lazim. Cunku her ne yasadiysaniz hepsi size bazi dersler ogretti, sizi olgunlastirdi. Tesekkur edip, vedalasip sevgi ile serbest birakin.
2-Hedefiniz net olmali. Kararsiz ve degisken imgelemeler basarili olmaz. Bir araba istiyorssaniz eger, bu arabanin markasi, rengi, sekli ve anahtari net bir sekilde belirtilmeli varsa resmi bulunmali ve her imgeleme calismasinda ayni resme bakilmalidir. Sekil degisiklikleri sorun yaratir.
3- Hergun ayni saatte ve surede ayni istek uzerinde imgeleme yapilmalidir.
4-Imgeleme olumlu ve herkesin hayrina bir imgeleme olmalidir. Kotu yonde yapilan bir imgeleme hem size hem baskalarina zarar verir. (Cekim yasasi geregi)
5-Imgelemenize pozitif enerji ve sevginizi yukleyin. Calismaya girmeden kendinizi gunluk sikinti ve sorunlardan arindirin. Yoksa bu sorunlardan dolayi tasidiginiz negatif enerjiyi imgelemenize yuklersiniz ve calismaniz da bozulur.
6-Butun kosullar uygunsa; evin sessiz bir yerinde oturarak 10 dakika nefes calismasi yapip bedeninizi gevsetin.
7- Bedeniniz iyice rahatladiktan sonra istediginiz seyin gerceklestigini ve ona sahip oldugunuzu imgeliyorsunuz..net, pozitif ve sevgi icinde...Bunu niyetiniz gerceklesene kadar devam ettiriyorsunuz.

                                   Einstein'a gore imgeleme bilgiden daha onemliydi.


Ornek Calisma: 1

Dunyayi sevgi ve baris icinde gorme imgelemesi:

Sessiz, telefon ve elektronik aletlerin olmadigi bir yerde oturun. Gozleriniz kapali, dorde kadar sayarak burnunuzdan derince bir nefes alin ve karninizi sisirin. Nefesi icinizde dorde kadar tutun ve dorde kadar sayarak nefesinizi burnunuzdan geri birakin ve yine dorde kadar sayarak nefessiz kalin. Ayni islemi 12 kez yapin sonra; bulundugunuz yerden yukseldiginizi, duvarlardan gecerek gokyuzune yukseldiginizi imgeleyin. Yukselirken asagiya bakin ve evinizi, sokaginizi, mahallenizi ve yasadiginiz yeri giderek kuculurken izleyin. Gokyuzunde iyice yukselip dunya atmosferini terk edin. Kendinize yumusak ve beyaz bir bulut bulun, uzerine odada oturudugunuz pozisyonda oturun. Sonra oradan dunyayi izleyin. Dunyayi masmavi ve tertemiz sekilde gorun. Ona kalbinizden pembe renkli sevgi enerjinizi yollayin. O pembe enerjinin dunyanin etrafini bir balon gibi sardigini imgeleyin. Sonra uzerinde yasayan tum bitkilerin, hayvanlarin ve insanlarin bu pembe enerjiyle sifalandigini, iyilestigini hayal edin. Sonra tum dunya insanlarinin el ele tutusup, sevgiyle ve baris icinde birlik olduklarini ve tum dunyayi sardiklarini dusunun. Insanlarla hayvanlarin birlikte sevgi icinde yasadigini imgeleyin. Denizlerdeki ve havadaki radyasyonun temizlendigini imgeleyin.. Sonrasinda mutlu ve gulumseyerek boyle oldugu icin yaraticiya tesekkur edin ve evinize donup gozlerinizi acin.." ve oyledir" deyin.

Bu calismayi ne kadar cok kisi yaparsa, dunyamiz o kadar cabuk degisir. Lutfen imgelemenin gucune inanin. Bu gucunuzu sadece maddi seyleri istemek icin kullanmayin. Hepimizin hayrina olacak seyler icin kullanin once. Dunyamiz ve insanlik tehlikedeyken sizin maddi varliklariniz sizi kurtarmayacaktir..

Bu calismayi yapacaklara simdiden tum kalbimle tesekkur ediyor ve sevgimi yolluyorum!




Sevgiler
Aasmaestefan@gmail.com


6 yorum:

İki gündür insanlara farklı bakıyorum.örneğin inançsız insanlara bakarken sinir olurdum.şimdi inşaallah onlarla kardeş olacağız diye düşünüp öyle bakıyorum.elimdekilere şükrediyorum.hasta bir köpeği seviyorum.ve tüm insanlık için masmavi bir deniz yemyeşil ortamlar tüm çocukların neşeyle güldüğü bir dünya düşünüyorum.ve senin gibi insanlığı uyandırmaya çalışanlara sonsuz teşekkür ediyorum.iyi ki varsınız.

kisisel degisim baslamissa, dunya degismeye baslamistir demektir. dunyada hersey guzel olsun, masumlar, cocuklar ve hayvanlar zulm gormesin artik. Amin..ve oyledir

1300 tl asgari ücret alan biri mesela nasıl ev alabilir imgeleme ile.....

Yani, guluyorum acikli halimize.. haklisiniz serap hanim. ekmek parasi bile yokken imgeleme ile nasil ev sahibi olunabilit degilmi?
cevap olarak sunu verebilirim mesela.Olumsuzluklara ragmen hala sukurde, pozitifte kalip, teslimiyette olursa kisi, gelene ve gidene sevgiyle tepki verir ve aslinda butun bunlarin bir ilizyondan ibaret oldugunu dusunurse eger..temiz ve pozitif imgelemesi ile birseyelri degistirebilir. hemen on gunde luks bir malikaneye tasinaamz tabiki. ama pozitif imgelemeler negatif imgelemeye fore daha erken olduguna gore, yaydigi sevgi enerjisiyle yayilan bu hayalinin enerjisi evrende daha cabuk sekillenir. mesela daha iyi bir gelirli is bulabilir, boylece kredi odeyerek ev sahibi olma sansi dogar. veya sans oyunlarindan para cikar, veya bilinmeyen bir miras gelir, veya lojmanli bir yasama imkani olan yeni bir is bulabilir. veya koye tasinmaya karar verir ve orada kendine yetecek kadar kendisini mutlu edecek bir yasama gecebilir. yani yzlerce olasilik olabilir.
ama su ucuncu boyut realitesinde herseyin egoya donustugu bir halde, aksam eve ekmek alamayan bir insanin yayacagi negatif dusunceyle istendignde zaten olmaz. sevgi en yuksek enerj oldugu icn cok cabuk hareket ediyir evrende ve geri donusude o kadar cabuk oluyor. benim mesajim daha cok bu donusum odakliydi.

ama soylediginizde de cok hakkisiniz tabiki. Dilerim herkesin esit ucrette ve imkanda yasadigi ve esit paylastigi dunya hayati cok yakindadir.. ve oyledir..amin

selamlar simdiden, daha önceki bir yazınızda şifacıların ruyalarda bize dokunabilecegini, bu tür makalelerin yazıların kitapların karsımıza cıkacagını ve şifacı olabilecegimizden bahsetmistiniz. ben okuyorum ilgileniyorum. ruyalarımda normal seyler oluyor. bu şifacı oldugum anlamına gelmiyordur degil mi?

Aslinda hepimizde yaratma, sifalandirma ozelligi var da bazilarinda cok ilerlemis oluyor. Ellerinizde hep yanma, karincalanma varsa, sifaci yeteneginizin guclu oldugu anlamina gelebilir. Oyleyse, o enerjiyi disari akitmaniz lazim. suya topraga, insana, hayvana ve bitkiye dokunarak yada uzaktan imgeleme ile akitabilirsiniz.

Yorum Gönder