12 Ocak 2016 Salı

Insan ve Hayvan Plasentasiyla Sifa Mumkun mu?

11 Ocak tarihinde iki onemli bilgi aldim. Bunlardan bir tanesi cok ilgincti. Bu konuda hicbir fikrim veya bilgim yok. Dogrulugundan emin degilim; Ancak paylasmak istiyorum. Mesaj geldiyse yazmak gerekir.

 Mesaj: Insan ve hayvan plasentalari butun hastaliklari iyilestirir. (Tek cumleydi)

Bu konuyu merak ettim ve arastirdim, gercekten de boyle bir bilgi mevcutmus ve plasenta yiyenler de varmis. Ilginc olani ise yiyenlerin cogunlugu zengin ve unlu kisiler.

Ilerde; simdi begenilmeyen zulm edilen hayvanlar plasentalari icin el ustunde tutulabilir..insan oglu o kadar bencil ki, zulm ettigi hayvanlari; kendi sagligi soz konusu olunca mumla arayabilir..

                                                               Plasenta Nedir?



Gebeliğin yaklaşık üçüncü ayında oluşumu tamamlanan plasenta hem fetüse hem de anneye ait bir oluşumdur. Bir ucu anneye diğer ucu ise fetüse yapışıktır. Yapı itibariyle kalınlığı 2,5 3 cm olan bir hortumu andırı. Dış yüzeyi kaygan ve parlak iken iç yüzeyi tırtıklı yapıdadır.

Plasenta ne işe yarar?

Plasenta halk arasında kordon adıyla bilinir ve bilinen en önemli özelliği hatta yaratılış amacı anne ve fetüs arasındaki madde alışverişini sağlamaktır. Her türlü besin ve oksijenin bebeğe ulaşması plasenta sayesinde olur. Anneden bebeğe doğru bir geçiş olduğu gibi bebekten anneye doğru da bir geçiş söz konusudur. Fetüsün metabolizma atıkları da anneye geçer ve bu sayede atıklar vücut dışına atılmış olur. Ayrıca fetüsün sindirim solunum vs. gibi hayati faaliyetlerinin gerçekleşmesi de yine plasenta sayesinde gerçekleşir. Plasenta bunların dışında fetüsün pasif bağışıklığının güçlenmesini de sağlar. Anneye ait antikorların fetüse geçişi de plasentadan olur. Gebeliğin erken dönemlerinde hormon salgılaması ise ayrı bir işlevidir.

Plasenta, yapı olarak sağlam ve esnektir. Bu sayede hemen dolanıp sıkışmaz. Plasenta bebeğin hareketini engellemeyecek şekilde tasarlanmış bir organdır. Plasenta bebeğin değişen ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek bir yapıya sahiptir. Zaman zaman akciğer görevi gören plasenta zaman zaman böbrek fonksiyonunu üstlenir. Plasentanın görevleri saymakla bitmez. Plasenta gebeliğin 3 aylık döneminde karşılaşılabilecek enfeksiyonlara karşı da bebeği korur.
Plasentanın akıllı hücrelerden oluştuğunu söylemiştik. Bu durumun en büyük kanıtlarından biri ise gebelik sürecinde anne adayı kansere yakalansa bile plasenta kanserli hücrelerin fetüse ulaşmasını engelliyor.

Plasenta Yemek

Unlü aktris January Jones doğum sonrası zamanı sağlıklı geçirmek için plasentasını yediğini açıkladı. Birçok yabancı basın organı da bu haber hakkında yazılar yazdı. Aslında bununla ilgili daha önce ünlü aktör Tom Cruise, bebeği doğduğunda karısının plasentasını yiyeceğini açıklayarak yapmıştı.

New York Magazine bunun üzerine Ağustos ayında Atossa Araxia Abrahamian'ın yazdığı yazıyı hatırlattı. Yazıda Jennifer Hughes adlı kadının doğumdan sonra doktorlardan evde yemek için plasentasını istediği ve plasentanın yararlarını anlatmıştı. Hughes planladığı gibi doğum sonrasında plasentasını, Beth Israel Sağlık Merkezi'nden, geleneksel nedenler yüzünden almak istediğini belirtmiş, hastane de buna izin verip onun için paketlemiş. Hatta bazı hastanelerin sağlık açısından risk taşıyıp taşımadığını öğrenmek için annelerin plasentalarını patolojiye gönderdikleri de belirtilmişti.

Abrahamian yazısında plasentanın faydalarından da bahsetmişti. Doğum sonrası depresyonu engelliyor, süt üretimine yardımcı oluyor, idrar tonik görevi görüyor ve doğum sonrasında kaybedilen besinlerin geri alınmasına yardımcı oluyor. Ayrıca plasenta paketleme işi yapan insanlar olduğundan da bahseden Abrahamian, bütün dikkatleri üzerine çekmişti.

Fakat asıl sorun, plesanta yemek hakkında yapılmış hiçbir araştırmanın olmaması.

Eylül ayında ise blog yazarı Elizabeth Stark, doğum sonrası plesanta yemenin nasıl bir deneyim olduğunu kendi blogunda paylaştı. Kendi deneyimlerine göre “Plasenta yiyerek doğum sonrası psikolojisinden çabuk çıktım. Kendime güvenimin yerine gelmesini sağladı” dedi.

Hatta bu konuda Plasenta Kapsülleme Uzmanı bile var. Jodi Selander, Amerika'da plasenta yemeyi düşünen annelere yol gösteren bir isim olarak tanınıyor. Ayrıca kendisinin bir de “Placenta Benefits” adlı internet sitesi var. Bu site sayesinde plasenta yemeyi düşünüyorsanız, kendinize bir uzman bulabilir, uzman olabilir ya da kapsülleme yöntemi hakkında bilgi alabilirsiniz.


Peki, nedir bu plasenta yeme çılgınlığı
Plasenta yeme işine ise kısaca “Placentophagy” deniyor ve bu aslında genel olarak hayvanların yaptığı bir şey. Mad Mom yazarı Nancy Redd ilk başta plasenta yeme işini kendini kaptıranlardan.

Ünlülerin kullanımından etkilenen Redd bu konudaki pişmanlıklarını şöyle dile getiriyor: “Herhangi bir kanıtı olmadan insan plasenta yemeği nasıl kabul edebilir? Doğal olan her şey ne kadar iyi olabilir?”. Ayrıca Redd,  "Plasenta yemenin klinik olarak sonuçları bilinmiyor. Belki de apandist gibidir, vücuttan çıktıktan sonra bir daha içeri almamak iyi olabilir” mesajını veriyor.

Fox News İnternet sitesinde yayınlanan Dr. Manny Alvarez ise makalesinde şu noktalara değiniyor: “Plasenta yemek son zamanlarda anneler arasında büyüyen bir trend haline geldi. Anneler bunun doğum sonrasın depresyonu önlediğini savunuyorlar. Aynı zamanda ağrılarının azaldığını da söylüyorlar. Aslında Antik Çin geleneklerinde plasentalar, içlerindeki kimyasallar nedeniyle bazı otlarla karıştırılıp ağrı kesiciler elde ediliyormuş. Bazı uzmanlar biyolojik avantajları olduğunu söylüyor. Çünkü plasentada yüksek oranda demir, B-12 ve hormonlar barındırıyor"

Dr. Manny aynı zamanda 2007'de bir hastanenin anneye plasentayı vermediğini ve bunun üzerine anne hastaneyi mahkemeye verdiğini anlatıyor. Dava sonucunun annenin lehine sonuçlandığını hatırlatan Manny aynı zamanda plasenta yiyecek anneleri uyarıyor “Temiz ve hijyenik bir ortamda tutulmasına çok dikkat edin ve hiçbir kanıtlanmış yararı olmadığını unutmayın” diye ekliyor.

Royal College Kadın Doğum Uzmanları Temsilcisi ve Kadın Doğum Uzmanı Maggie Blott plasentanın doğum sonrası depresyonu engellediği görüşüne katılmıyor ve bunu şu sözlerle dile getiriyor: “Hayvanların plasenta yemesinin nedeni besin almaları. Fakat insanlar zaten gerekli besinleri alıyorlar. Bunun hiçbir gereği yok."

Siz plasenta yemeği düşünür müydünüz?

Kaynak Linkler

 http://www.hthayat.com/hamilelik/lohusa/haber/1004958-dogum-sonrasi-donemde-plasenta-yemek-mi
http://www.bulenttiras.com/plasenta-nedir-ne-ise-yarar


Sevgiler!

Aasmaestefan@gmail.com

2 yorum:

'Kürtajda ana rahminde öldürülen cenin,kamyonlarla gelişmiş ülkelere gönderilmekte ve kozmetik ürünlere malzeme olmakta.
2009'da Peru’da, cesetlerden elde ettikleri yağları parfüm ve güzellik ürünlerinin yapımında kullanıp satan bir çete ortaya çıkarılmıştı
‘'ABD’de ortalama yılda 50bin kedi, 61 bin maymun,160 bin köpek, 554 bin tavşan ve milyonlarca fare bu kozmetik ürünler için öldürülüyor..
IS-Fransız 1doktor;’Geçen yıl Fransaya 34.400 kürtaj plasenta sattk’

Merieux;

'Çeşitli ülkelerden günde tam 19 ton plasenta satın aldık'
Ehli kalp bir doktor şöyle der;

’Kozmetik ürün kullanan insan,hem habis ruhlara açık alandır.Hemde ruhen hastadır.Farkına varamazlar...'

Yorum Gönder