15 Şubat 2017 Çarşamba

Almadigimiz Dersler Hep Tekrarlanir


Hayatimiz cok degerlidir. Ona bu degeri veren ise; yasadigimiz acilar ve sevinclerdir. Bunlar hayatimizin tuzu ve biberidir. Ikisi olmadan nasil yemegin tadi yoksa, onlar olmadan hayatimizin da tadi olmaz. Acilari, en az sevinclerimiz kadar sevmeyi ogrendigimizde; hayatimiz gercekten anlamli olmaya baslar. Emek vermeden ekilen urunden, goz yasi dokmeden yasanan hayattan verim alinmaz.


Yasama dair butun istediklerimizin gerceklestigini dusunun...Sonsuza dek mutlu olmamiz gerekir dimi...Ama olmayiz. Bu buyuk mutluluk kisa bir sure sonra yerini buyuk bir bosluga birakacaktir. O boslugu, baska baska istekler pesinden kosarak doldurmaya calissak da asla dolmayacaktir. Hep bir eksiklik ve daha fazlasina sahip olma duygusu hissedilecektir. Cunku yasayamadigimiz acilar, dokemedigimiz gozyaslarinin yeri henuz dolmamistir. Yasanilan bunun eksikligidir..

Hayat negatif ve pozitifin dengesiyle tamamlanir. Birinin olmamasi yasami eksik kilar. Kisiyi hasta eder. Insani gercek anlamda insan yapan yasadigi acilarin ve sevinclerin dengesidir. Yalniz bu sevinclerin ve acilarin gecici olduklarini bilip, almamiz gereken dersleri alip sonra da sali vermemiz gerekir. Aksi halde onlara asiri tutunmak, bagimli olmak; hem An'i kacirmamiza sebep olur hem de sonraki gelecek olanlarin gecikmesine sebep olur. Yani bu durum her acidan bizde kayiplara sebep olur. Bes yil boyunca, giden sevgiliye uzulursek; bize bir yil icinde gelecek olan yeni bir sevgilinin gelisini bes yil geciktirmis oluruz. Herseyi dozunda ve dengede yasamayi ogrenmeliyiz. Kisilerin ve olaylarin, bize getireceklerine ve bizden gotureceklerine sevgiyle izin vermeliyiz. Bu yasamdaki dogal bir dongudur. Bardak dolar ve bosalir..Geleni al, gideni saliver...Onlara asiri baglanip, bizde iyice yerlesip kok salmasina ve kroniklesmisine izin verme. Cunku egoya donusur..



Hayatimizdaki herseyi bir ders almak icin yasariz. Red ettigimiz, kactigimiz yada almamakta direndigimiz tum dersler belirli dongulerde hep tekrarlanir. Bugun Ahmet'le almadigimiz ders, ucgun sonra Ayse'yle yeniden karsimiza cikar. Onunla da almazsak baskasiyla cikar..Taki biz o dersi alana kadar. Bunu bilirsek; yasadiklarimizin onemini kavrariz. Nedenlerimiz ve nicinlerimiz anlam degistirir. Hayatimizin kontrolu elimizde olur. Notr oluruz. Boylece bizi eskiden asiri etkiyelen olumlu-olumsuz kisiler yada olaylar; bizdeki gercek degerine kavusur ve rahatlariz. Ilizyon biterse, ego biterse geriye 'Hic' kalir. Yani gercekte olan...'O' kalir.




Hatalarindan dolayi kendini asla suclama. O hatalar ders almak icin yapildi. Kendini affet ve sev. Yeni hatalar yapmaktan da korkma. Cocuk kadar masum, onyargisiz ve cesur ol hayata karsi. Burasi sadece yolun basidir. Daha gitmen gereken cok okul ve alman gereken cok ders var. Dunya hayatina takili kalmak gitmen gereken yolu daha da uzatir.

Yerinde dur! Bir liman ol, gelene gecene..Onlara kucak ac, sevgiyle tasi ve zamani geldiginde gitmesine de izin ver..Bil ki hepsi senin gelisimin icin senin cagirdiklarin idi..Bu kadar da ciddiye alma herseyi....Bugun varsin....Yarin yoksun!

Soru:Bastan sona hayatinizda neler olacagini bilseydiniz, onlari degistirmeye calisirmiydiniz? Yoksa neler olacagini bilmenize ragmen; hepsini o An'da yasamayi mi tercih ederdiniz?


Sevgiler!
Aasmaestefan@gmail.com


4 yorum:

Cvp 2.
Hersey kendisidir. Hersey tektir. Yani kontrol etmezdim kontrol edecek biri yok. Anlamisindir sen aasma.

Selam asma... önerdiğin kitapları aldım.. tanrılar okulu şimdinin gücü vs... çok teşekkürler 🙏🏻 Söle bir yazı okudum bunun hakında düşünceni merak ediyorum... ·

Geçmiş hayatlarda yaşayanlar değil; geçmişte yaşayanlarla ortak genleri taşıyanlarız. Hatıralar ve deneyimler genlerde kayıtlıdır ve arketipler bu kayıtların sonucudur.Geçmiş hayatları hatırladığını söyleyenler bu kayıtlardan bilgileri alırlar. Reenkarnasyon denilen olgu, geçmişte yaşamış birine en yakın genleri taşımaktır. Genlerle birlikte hatıra ve özellikler de benzerlik gösterir, dünyaya uyumsuz genlerin(özelliklerin) uyumlu hale getirilmesi çabasına da ''DÜNYA SINAVI'' diyorlar.
Sürekli uyanışla ilgili birşeyler okuyorum bakıyorum... ama deneyimleyemediğim için belki... bilgiler yeterli değil herkez birşey yazıyor... ne doğru bilmiyorum.... umarım birgün bulurum... sevgiler....

Fazla bilgi kirliligide insanda dususe sebep olabilir. kafa karisir ve suphe baslar. Bu yuzden kafa karisikligi oldugunda okumayi birakmak gerekir bir sure..Bazen ara verme, Geri cekilme de faydalidir.
Dunyada yasayan herkesin yasami dunyanin akasasina kayit olur. Bizler onlari goruruz, genlerimizde tasiriz dogru. Ama bizlerde o eskki yasamlari olanlardan olabiliriz. Reenkarnasyon vardir.

Teşekkürler aasma cevaplar için... 🙏🏻 Düşüşte olduğumu hissedersem sözünü tutarım...😌 ☺️ Şimdilik iyiyim ve çok hevesliyim sadece... daha çok şey öğrenmek adına... her gün defalarca bloguna giriyorum yeni bir yorum..yeni birşey yazdınız mı diye... iyiki varsınız ...🙏🏻🙏🏻 Sevgiler...☺️

Yorum Gönder