29 Ocak 2016 Cuma

LiLiTH

Yeni aldigim bilgiyi paylasmak istiyorum. Bilgiyi acilan goz ekranindan okudum ancak harflerin karsisinda yazili olan acilimlari uyaninca unuttum. Okuduklarimdan aklimda kalanlari birlestirip okunabilecek sekilde duzenledim.

L:
i:
L:
i
T:
H:

Bu sekilde yazili olan Lilith isminin her harfinin karsisinda acilimi yaziliydi. Onlari hatirlamiyorum. Geriye kalan kisim cok ilgincti.



Dunya uzerinde iki farkli soydan gelen insanlar varmis. Lilith ve Lucifer'den dogan soy. Adem ve Havva'dan dogan obur soy.
Bu iki soy bildigimizin aksine erkek tarafindan degil, disi tarafindan takip ediliyormus. Yani Lilith'in soyu ve Havva'nin soyu diye. Bu soylar arasinda binlerce yildir bir savas varmis. Beyaz ve Siyahin savasi. Havva'nin soyu iyi, isik olan taraf. Lilith'in soyu, karanlik tarafmis.

Lilith ve Lucifer'den gelen soy su an karanlik taraf olarak bilinen ve binlerce yildir Dunya'nin hakimiyetini ellerinde bulunduran hepimizin de bildigi kok ailelermis. Bunlar, kendilerini tanri soyu olarak gordukleri gibi; Havva'dan gelen soya ise vasifsiz koleler olarak bakiyor ve  onlarla hicbir zaman kendini esit gormuyorlarmis.

Binlerce yildir bu iki soy arasinda bir savas var. Bu savas sona ermek uzere.

Sonra Yin yang sembolu de resim olarak goruntuye geldi. Bilgiyle ilgisini cikaramadim.



Bilgi dogrumu degil mi bilmiyorum. Arastirma yapmak icin tesvik edici olabilir. Ben kendim de arastirma yaptim ve bu konuyla ilgili bir cok bilgi oldugunu gordum. Bazilarini asagida ayri ayri paylastim.

Ibranicede Lilith kelimesinin anlami: Gecenin canavari, Karanligin Kralicesi ve Firtina Tanricasi imis. Yine ibranicede Lilith disi bir seytan ve Adem'in ilk esi olarak geciyormus.

Bazi kaynaklara gore; Lilith'in Lucifer'in esi oldugu yazili. Lucifer'in Sirus gezegeninden gelen bir seytan tanri oldugu ve Lilith ile iliskisinden dolayi, cennet diye cagrilan, ust boyuttan kovularak dunyada hapsolmaya ve yasamaya zorlandigi anlatiliyor. Boylece Lilith seytan tanrisi Lucifer'le evlenerek, seytan kralicesi unvanini aliyor ve ikisi kendi soylarini olusturuyorlar.


Lilith'in sembol hayvani ise Baykus'mus. Burda aklima ormanda, kayadan yapilmis buyuk bir baykus heykelinin onunde rituel yapan malum grup geldi. Hep merak etmistim neden "baykus" diye.


Baska bir hikayede; once Adem ve Lilith yaratiliyor ayri ayri ama Lilith Ademi red edip Lucifere asik olunca ve onunla olunca; Adem cok uzuluyor. Onu yaratan Tanri, bu sefer Adem'in kaburgasindan ( dnasindan) baska bir disi yani Havva'yi yaratiyor. Lucifer yaratilmis Lilith ile birlikte oldugu icin cezalandirilip cennetten atiliyor. Boylece o ve Lilith dunyada yasamak zorunda kaliyorlar. Dunya yasami boyunca dunyadaki hakimiyeti elinde tutmak icin ugrasiyorlar.

Bazi kaynaklarda da, Lilith-Isis-Diana-Athena ve Inanna'nin hep ayni kisi oldugu anlatiliyor. Lilith ve Adem dunya topragindan yapiliyor ve kole olarak kullanilmak isteniyor. Lilith kole olmak istemiyor ve meleklerden Lucifer'e asik oluyor. Onunla birlikte olan Lucifer bu davranisindan dolayi cennetten atiliyor. Adem'e ikinci es olan Havva yaratiliyor. Lilith ise Lucifer'le birlikte yasiyor. Her iki cifttende ayri soylar olusuyor. Bir sekilde Lucifer ve Lilith'den olan soy kendilerini daha ustun ve tanri olarak gordugu icin, soyunu insan soyundan ayri tutuyor ve koruyorlar. Lucifer kendini kral, Lilith ise kralice olarak ilan ediyor ve boylece krallik sistemini baslatmis oluyorlar. Bu da krallik sisteminin neden hep belirli ailelerin elinde oldugunu ve bu ailelerin hangi soydan oldugunu acikliyor olabilir.

Tamda su aralar yayinlanmaya baslanan Lucifer adli bir dizi geldi aklima. Bu diziye mutlaka bir goz atin derim. Cunku bu mitlerin arkasinda gizli olan bazi gercekler var ve bu gercekler insanlardan gizleniyor. Bunun yaninda da sanki hepsi gercekmis gibi filmlere dizilere konu edilerek bu karakterler parlatiliyor. Hepsinin planli bir amaci olduguna inaniyorum.

Akla su sorular geliyor;

Ozgurluk heykelindeki kadin acaba Lilith mi?
Bu muzik videolari bize gerekli isaretleri veriyor mu?
Tarot kartlarindaki rahibe Lilith'mi?
Sumer tanricasi Inanna Lilith mi?




 
Biz daha ne dogru ne yanlis bilmiyoruz ama Lilith'in cocuklarinin kendilerini cok iyi bildigi kesin.

Sevgiler!

Aasmaestefan@gmail.com

 Yararlandigim Kaynak Linkler:

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090601152851AArZ2fb

http://petragrail.tripod.com/lilith.html

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Lilith

http://www.bitterwaters.com/Lilith.html

http://perdurabo10.tripod.com/id165.html

7 yorum:

Diana ismi geçince kalıma geldi Kasyopya celselerinin yeni çevirisinde Prenses Diana nın ölümünden bahsetmişler.hatta 1994 yılının kehanetlerinde "diana intihar girişimi" geçiyormuş.yazıyı okumak isteyenler için link vereyim yazımın altına.belki bir faydası dokunur bunlarla ilgili mi bilemedim.

http://www.baskalarinahizmet.com/topic.asp?TOPIC_ID=1916

Bahsedilen Diana o degil. sanirim yunan mitolojisinden.

Biliyorum o Diana değildir zaten.sadece aklıma geldi ilginç bir eşzamanlılık oldu da kendi adıma..

Yani burda anlatilan hikayeye bakarsak ademle havva kole olmayi kabul etmis , lilith ise kolelige karsi cikmis askinin pesinden kosmus Lucifer da lilite asik olmus ayni amerikan filmlerindeki gibi aslinda bu hikayede iyi gosterilen seytan ve lilithtir.. Ayrica seytan lilith ile iliskiye girdiginden degil ademin yaratilisina karsi ciktigindan cezaya maruz kaldi.. Seytan eziktir ademi ve Ademoglunu kiskanan cekemeyen kibirli seytan yeryuzune ne kadar hakim gozuksede Ilahi imtihan geregi ona bu kadar izin verilmektedir yoksa bir Allah dostu bile ilahi izin ciksa seytani yok edebilecek guctedir.. Seytan ve seytaniler merak etmesin sonlari cok yaklasti oyuzden kuduz it gibi ortalikta dolasmaya basladilar hepsinin Allah belasini versin ve verecek inşallah

Adem ve Havva irkinin yaratilmasinin altinda kolelik yatmaktadir zaten. Dunyadaki Altini cikarmak icin gerekliydi bu koleler ve uc kez genleri ile oynandi insanlu. Yani yeniden yaratilmadilar. Varolan genlerinde oynamalr yapilarak koleler ordusu yaratildi. Tek tanrili dinlerin hepsi isler bu konuyu bir sekilde ve bu tamamen binyillardir dunyamizi kontrol altina almis Draco/Archon irkindan baskasi degildir( Anunnaki) . Sonsuzlugun yaraticisinin DIN kurma gibi bir ihtiyaci olabilir mi?

Hayir bahsettikleri Diana gercekten ingiltere prensesi lady Diana.Celseden yillar sonra Laura 94 yilindaki kehanetlerin gerkeklesme durumuna bakti.diana nin olumunu arastirdiginda korumalardan biri diana icin olmek istiyordu hic bir akli basinda insan o adami soforu yapmaz demis.David Icke in konuyla ilgili cok daha feci bir iddiasi var suan paylasmak istemiyorum. Bu arada Baykus amerikan dolarinin uzerinde gizli bir sekilde yerlestirilmis dikkatli bakinca anlasiliyor.

Yorum Gönder